Check de volledige openingsscène van middeleeuws drama The Last Duel

Heb je iets met de middeleeuwen, of ben je fan van games als Chivalry II, A plague Tale: Innocence of For Honor, dan is het middeleeuwse drama The Last Duel zeker iets voor jou.

Bovendien is de film geregisseerd door Ridley Scott, en die man ken je van geniale films als Black Hawk Down, Kingdom of Heaven en Gladiator. Dat kan dus niet foutlopen denken wij dan.

Ook is de film gebaseerd op waargebeurde feiten, en dat geeft, toch voor mij, extra motivatie om een film te checken.

Het verhaal gaat als volgt: Als Carrouges’ vrouw, Marguerite, wreed wordt aangevallen door Le Gris, weigert zij hierover te zwijgen. Le Gris ontkent de misdaad, maar Marguerite beschuldigt hem openlijk; een daad van moed en opstandigheid die haar leven mogelijk in gevaar brengt. De daaropvolgende strijd, een slopend duel op leven en dood, legt het lot van de drie in Gods handen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)