“KeyWe barst van de schattigheid en blinkt uit als een couch co-op game”

Het concept van KeyWe klinkt grappig en vooral ook erg simpel. Je bestuurt alleen, of met een vriend, twee kiwi’s. Niet het groene fruit maar wel de Nieuw-Zeelandse vogel. Jeff en Debra, zo heet namelijk dat olijke duo, werken in het lokale postkantoor waar jij hen zal helpen om alle brieven en pakjes tijdig te versturen. En dat levert een verassend leuke game op!

Waarom Wel?

Solo of in co-op

Alles is zoveel fijner met z’n tweeën en dat geldt zeker ook voor KeyWe. Je kan de game online met een vriend spelen maar hij schittert vooral in local co-op. Is het trouwens al iemand opgevallen hoe weinig games er nog gemaakt worden die je samen vanuit je luie zetel kan spelen? Dus grijp je broer, zus, vriend of vriendin bij de arm en duw je favoriete persoon een controller in zijn handen. Haal je beste communicatie skills boven want om Jeff en Debra tijdig de post te laten versturen zullen jullie perfect op mekaar moeten ingespeeld zijn. Het is trouwens erg fijn dat een co-op game erin slaat om spelers echt met mekaar te laten praten om zo een oprecht fijne ervaring te creëren.  

KeyWe_20210928195110

Puzzels en platformen

Het postkantoor waar Jeff en Debra werken is op mensenmaat en dat zorgt er dus voor dat ze naast het oplossen van eenvoudige puzzels ook wat platform werk zullen moeten verrichten. De puzzels starten simpel. De eerste opdrachten bestaan erin om de tekst die op het reuzenscherm verschijnt te kopiëren naar een brief en die dan te verzenden. Er wordt telkens een tutorial voorzien waarin je opdracht wordt toegelicht en daarna mag je zelf aan de slag.

KeyWe is geen moeilijk spel. De tijd die je krijgt om de opdrachten succesvol af te ronden is erg ruim en laat wel wat foutjes toe. Wil dat echter zeggen dat je eenvoudig door de game kan walsen? Nee zeker niet.  Verzamelaars zullen zich kunnen uitleven met het verbreken van hun eigen snelheidsrecord om zo nieuwe items te kunnen kopen. Op het einde van elke opdracht worden er namelijk medailles uitgereikt en mikken naar de gouden vraagt wel wat oefening. Wat uiteindelijk gaat het allemaal over zoveel mogelijk postzegels verzamelen.

Postzegels en hoedjes

Het keyword van KeyWe is schattig. Het kiwi koppel ziet er sowieso al cute uit en dankzij de postzegels die je kan verdienen na het succesvol afronden van elke opdracht kan je nog meer kawaii spulletjes kopen. Brillen, hoedjes, kapsels, rugzakken, de lijst gaat maar door. Het is één van de manieren waarop de game werkt aan zijn herspeelbaarheid maar het is niet de enige manier. Zo zijn er ook de overtime shifts. Een game mode die afwijkt van de standaard platform/puzzel formule door je in een ritmische game te gooien waarbij je doormiddel van specifieke knoppen in te drukken een melodie moet spelen. Of je wordt naar de kelder gestuurd om daar loodgieter te spelen. Voor een game met een overduidelijk bescheiden budget slaagt KeyWe er wel in om je aardig wat leuke activiteiten voor te schotelen.

VERDICT

7

KeyWe is een puzzelspel dat barst van de schattigheid en uitblinkt als een couch co-op game. Jong of oud, de avonturen van Jeff en Debra in het postkantoor zullen niet alleen je communicatie skills testen maar ook je lachspieren zullen overwerken. Een verrassend leuke game die meer onder de motorkap heeft dan je op eerste zicht zou vermoeden.

Pluspunten
+ Erg leuke local co-op
+ Enorm schattige kiwi’s

Minpunten
Single player controls zijn wat knullig

KeyWe
Beschikbaar vanaf 28/09/2021
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / Switch / PC
Gespeeld op PS5
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door BrunoB

In het gezegende jaar 2000 verliefd geworden op JRPG's dankzij het fantastische Final Fantasy VIII op Playstation 1 en sindsdien fervent console gamer. Kijkt meer horrorfilms dan gezond is en koopt teveel speelgoed voor zijn kat Gandalf.