Sony test Game Trials voor PlayStation 5

PlayStation 5

Waar is de tijd dat we elke maand reikhalzend uitkeken naar ons favoriete magazine waarbij we ook nog eens getrakteerd werden op een schijfje vol demo’s?

Die tijd ligt al even achter ons en ook demo’s op zich zijn ondertussen erg geworden. Zeker bij grote AAA-games. En dat is best jammer, want ik ben altijd zo iemand geweest die graag eerst even een game uitprobeerde voordat ik mijn zuurverdiende centjes ging uitgeven.

Sony lijkt daar gehoor aan te geven en test op dit moment de zogenaamde Game Trials. Hierbij kan je voor een bepaalde duur een game volledig uitproberen, zonder beperkingen in gameplay. Een vergelijkbaar iets zit ook in het EA Play-abonnement waarbij je nieuwe games die nog niet in het abonnement zitten een bepaalde tijd gratis kan uitproberen.

Op dit moment worden de Game Trails getest in het Verenigd Koninkrijk met Sackboy: A Big Adventure en Death Stranding: Director’s Cut. De eerste game kan je vijf uur lang testen, terwijl je voor Death Stranding zes uur de tijd hebt.

Al zit er toch een addertje onder het gras. Want de gametijd begint te lopen vanaf het moment dat je op de downloadknop hebt geduwd. Het zal je maar overkomen dat je internet het begeeft of de downloadsnelheid lager is dan normaal…

Hoe dan ook vind ik dit een zéér goede evolutie en geeft het ons gamers de kans om toch even na te gaan of die ene game effectief wel iets voor ons is.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.