fbpx

Je kan Battlefield 2042 op console niet met muis en keyboard spelen

Battlefield 2042

Ik heb nog nooit met een muis/keyboard op een console gespeeld. Dat doe ik enkel op mijn gaming laptop. En op mijn console speel ik met een controller, en niet met muis en keyboard. Dat leek mij logisch, maar blijkbaar zat ik ernaast. Blijkbaar maken heel wat consolegamers toch gebruik van die mogelijkheid.

Voor de consolespelers die eraan zouden denken om Battlefield 2042 deze herfst met muis en keyboard te spelen op hun console hebben we alvast slecht nieuws: dat zal niet gaan.

Dat hebben DICE en EA vandaag bevestigd via hun blog: “We can confirm that we won’t be supporting this on consoles at the launch of Battlefield 2042, but we are still investigating the various options about making that available, and how it may impact cross-play” Als dit in de toekomst nog zou veranderen, dan zullen ze dat zeker laten weten voegt DICE er nog aan toe.

De reden is de volgende: Battlefield 2042 cross-play is beperkt door console-generaties, waarbij de PS4 en Xbox One in hun eigen omgeving spelen. Het mogelijk maken van keyboard- en muisondersteuning op consoles zou de zaken nog ingewikkelder maken. Voor de PS5- en Xbox-series, die cross-play ondersteuning hebben, aangevuld met pc, kan het nodig zijn om input-based matchmaking als extra factor te hanteren. Afhankelijk van hoe invoerapparaten zouden worden behandeld, zou het om dezelfde reden het risico met zich mee kunnen brengen dat de previous-gen pool wordt versnipperd.

Maar het is ook mogelijk dat DICE zich zorgen maakt over balancing issues zoals aim assist, de snelheid van de camera en andere features waar een analoge stick van een controller in het nadeel is ten opzichte van een gaming muis.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: