fbpx

GERUCHT: Kojima werkt aan reboot van Silent Hill, gefinancierd door Sony

Silent Hill

Er doen al heel lang geruchten de ronde dat Kojima aan een reboot werkt van een erg bekende gameserie. Het zou hier gaan om de horrorklassieker Silent Hill.

De laatste dagen schakelde de geruchtenmolen een versnelling hoger met berichten dat Konami zou werken aan reboots van een heleboel klassiekers zoals Castlevania, Metal Gear én Silent Hill.

Volgens Gematsu zou deze laatste game niet ontwikkeld worden door Konami, maar door een prominente Japanse ontwikkelaar: Kojima Productions. Dat zou best wel een straffe zet zijn, wetende dat Silent Hill-bedenker Hideo Kojima en Konami niet meteen in een goede relatie uit elkaar zijn gegaan enkele jaren geleden.

Maar het wordt nog straffer! Want Gematsu zegt ook dat verschillende bronnen bevestigd hebben dat deze Silent Hill-reboot gefinancierd wordt door Sony! Dit zou meteen ook betekenen dat de game enkel op PlayStation-consoles te spelen zal zijn.

Dit alles moeten we natuurlijk met de nodige korreltjes zout nemen. Maar waar rook is, is meestal ook vuur…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: