New World weert verwijzingen naar grote baas Bezos en moederbedrijf Amazon

New World

Gisteren lanceerde New World, de MMORPG vanuit de stal van Amazon Games. De game was meteen populair, want vannacht werd een spelersaantal van 707.203 gemeten. Niet slecht voor de eerste dag.

Tussen al deze gamers zitten uiteraard ook enkele grapjassen die proberen om zo scherp als mogelijk uit de hoek te komen. Logische doelwitten zijn uiteraard het moederbedrijf Amazon en zijn oprichter Jeffrey Bezos.

PCGamer ontdekte al snel dat de ontwikkelaars achter New World de woorden ‘Amazon’ en ‘Bezos’ automatisch weren uit de namen van karakters. Wanneer je toch probeert om deze woorden te gebruiken voor je personage, krijg je de droge melding “Cannot be used”. Amazon Studios zal voor deze snelle oplossing hebben gekozen om latere moderaties te vermijden.

Maar vindingrijke gamers hebben toch gezegevierd, want namen als “JeffB” “Bez0s” en “Be Zos” konden wel aangemaakt worden. En wat te zeggen van mijn persoonlijke favoriet “Beff Jezos”? Heerlijk!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.