Chris Pratt pareert de kritiek dat hij niet geschikt is als stem van Mario

Chris Pratt Jurassic World

Toen vorige week donderdag Nintendo bekend maakte wie de stemmencast wordt voor de aankomende Super Mario-film, was het internet best verdeeld.

Het ene kamp was in de wolken bij het horen dat Chris Pratt zijn stem zal lenen aan onze gesnorde vriend. Terwijl het andere kamp verbolgen reageerde en het een slag in het gezicht noemde van de huidige stem Charles Martinet. Deze laatste krijgt wel een bijrol, maar dat bleek niet voldoende om de gemoederen te bedaren.

Chris Pratt zag zich dan ook genoodzaakt om achter (of voor) zijn smartphonecamera te kruipen en de Mario-fans toe te spreken. Hij begint zijn betoog met het feit dat hij als kind een enorme Mario-fan was en dat hij zelf muntjes uit een wensfontein ging stelen om zo toch maar een potje Mario te kunnen spelen in de arcadehal.

Hij sluit zijn Instagramvideo af met de gevleugeld woorden “It’s a me, Mario.”, maar geeft wel mee dat we nog even geduld moten hebben om de uiteindelijke Mario-stem te horen.

Ik vind het zeker een gewaagde zet van Illumination en Nintendo om Chris Pratt aan te duidelijk als stem van Mario. Maar om, zoals enkele op het interwebs, moord en brand te schreeuwen omdat hij geen Italiaanse roots heeft, vind ik er wel wat over…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.