Resident Evil 4 VR komt op 21 oktober naar de Oculus Quest 2

Resident Evil 4 VR

Nee, ik ben geen liefhebber van het horrorgenre. Niet omdat ik de verhalen of effecten niet intrigerend vind, maar omdat ik me simpelweg niet graag laat schrikken. Daarom heb ik dus ook nog nooit een horrorgame gespeeld en zéker niet in VR.

Als je daar wél fan van bent, en een Oculus Quest 2 in huis hebt liggen, dan is Resident Evil 4 VR misschien wel iets voor jou. Capcom kondigde deze game begin dit jaar aan, exclusief voor de Oculus Quest 2.

De ontwikkelaar heeft samen met Oculus Studios en Armature Studio ervoor gezorgd dat de originele game uit 2005 helemaal is geoptimaliseerd voor VR. Je speelt de game nu vanuit het eerstepersoonsperspectief en je laat je personage teleporteren en dus niet vrij rondlopen. Tot slot maakte Capcom bekend dat je de game zowel staand als zittend kan spelen.

Resident Evil 4 VR is vanaf 21 oktober exclusief verkrijgbaar voor de Oculus Quest 2. De eerste generatie Quest wordt niet ondersteund en we hoeven deze game ook niet op andere platformen, zoals de PlayStation VR, te verwachten.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.