Animatieserie League of Legends: Arcane krijgt eerste trailer én releasedatum

League of Legends Arcane Netflix

League of Legends is en blijft een fenomeen. De game van ontwikkelaar Riot Games is tot op de dag van vandaag razend populair, zowel bij de casual gamers als bij de professionele gamers. Het is dan ook niet onlogisch dat begin mei de eerste teaser werd getoond van een animatieserie die zich zal afspelen in het wonderlijke universum van League of Legends.

In Arcane ontdekken we de origin stories van verschillende League of Legends-personages, maar is een op zichzelf staande animatieserie met volgens Riot Games een complex universum, morele dilemma’s, een spannende verhaallijn en adembenemende animaties van de Franse studio Fortiche.

De serie gunt ons een blik in het precaire evenwicht tussen de welvarende stad Piltover en de onderwereld van het Zaun, twee plaatsen in de wereld van Runeterra die de thuisbasis is voor veel briljante geesten. De creatie van Hextech, een manier waarmee iedereen magische energie kan controleren, bedreigt echter dat evenwicht. Het is in deze gespannen sfeer dat de waarden en overtuigingen van twee zussen met een complex verleden – Jinx en Vi – op de proef worden gesteld. Hun persoonlijke strijd beïnvloedt de wereld op manieren die ze nooit hadden verwacht en is cruciaal voor het lot van Runeterra.

Als je League of Legends speelt of gespeeld hebt, kom je sowieso bekende gezichten tegen in Arcane, zoals Jinx, Vi, Jayce en Caitlyn. In de serie leren ze meer over de gebeurtenissen die hen maakten tot de iconische kampioenen die we vandaag kennen, maar ook over hoe hun verhaal verdergaat. Spelers maken ook kennis met nieuwe personages. Vander en Silco zijn beiden inwoners van Zaun en spelen een cruciale rol in het vormgeven van de evoluerende wereld.

Christian Linke, Co-Creator van Arcane: “Toen we begonnen aan de productie van Arcane, wisten we dat we met het verhaal van Jinx en Vi iets heel bijzonders hadden. We wilden van Arcane een weerspiegeling maken van de diepe morele vragen waar ieder van ons op een dag mee geconfronteerd wordt: wat zijn we bereid te doen voor familie? Welke waarden geef je op en welke conflicten kun je verdragen? Spelers krijgen dankzij het verhaal, de handgeschilderde art-style en genuanceerde animatie van personages een rijke blik in de wereld van League of Legends.”

Arcane is vanaf 7 november exclusief op Netflix te bekijken. Er zijn negen afleveringen die verdeeld zijn over drie verschillende hoofstukken.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.