Square Enix kondigt Chocobo GP aan tijdens Nintendo Direct

Chocobo GP

Dat de Switch al een fantastische kartgame in zijn bibliotheek heeft, staat buiten kijf. Mario Kart is heer en meest in het genre, al zou deze Chocobo GP wel eens een geduchte concurrent kunnen worden.

Als je fan bent van de Final Fantasy- en Chocobo-games die in het verleden op de markt kwamen. Deze Chocobo GP zal namelijk inspiratie halen uit deze games om ons kleurrijke circuits en schattige racers voor te schotelen, elk met hun eigen unieke vaardigheden en varianten.

De twist is dat je Magicites kan verzamelen om zo aanvallen uit te voeren om je concurrentie uit te schakelen. Er wordt ook aan esports gedacht, want de multiplayer krijgt een tornooimodus waarin maar liefst 64 spelers aan kunnen deelnemen.

Chocobo GP verschijnt volgend jaar, exclusief op Nintendo Switch.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.