Kirby gaat 3D in zijn volgende avontuur op Nintendo Switch

Kirby En De Vergeten Wereld

Kirby zou je de tweede mascotte van Nintendo kunnen noemen. Mario is de onbetwiste kopman, maar aan onze roze vriend hangt ook een mooi stukje Nintendo-geschiedenis vast.

Kirby is namelijk genoemd naar de Amerikaanse advocaat John Kirby die Nintendo in 1984 vrijpleitte van een aanklacht van Universal Studios die beweerden dat het Japanse bedrijf plagiaat pleegde en teveel naar King Kong had gekeken bij de creatie van Donkey Kong.

Sindsdien zijn er al heel wat games verschenen waarin Kirby de hoofdrol speelde, maar een 3D-game zagen we nog nooit. Daarom was het best schrikken toen Nintendo ons vannacht Kirby en de Vergeten Wereld voorschotelde.

Een prachtige 3D platformer waarin Kirby zich volledig kan uitleven en uiteraard ook gebruik kan maken van zijn gekende kopieerkrachten. De game ziet er verrassend knap uit en de kleurrijke wereld past perfect bij Kirby.

Kirby en de Vergeten Wereld moet in de lente van volgend jaar het levenslicht zien, exclusief op Nintendo Switch.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.