Nintendo Switch Online krijgt een uitbreidingspakket met games van N64 én SEGA Mega Drive

Nintendo Switch Online Uitbreidingspakket

Het slechts bewaarde geheim van de voorbije Nintendo Direct is ongetwijfeld de toevoeging van Nintendo 64-games aan de Nintendo Switch Online-service.

Nintendo heeft dus effectief een zogenaamd uitbreidingspakket aangekondigd voor hun online service. Naast NES en SNES-games, kunnen we in oktober ook aan de slag met Nintendo 64-games. Als je wat extra centjes neerlegt tenminste. Hoeveel dat zal zijn, werd nog niet bekend gemaakt.

Hieronder vind je een overzicht van alle games die bij lancering beschikbaar zullen zijn. Al zegt Nintendo snel nog extra topgames toe te voegen, waaronder  The Legend of Zelda: Majora’s Mask, F-Zero X, Banjo-Kazooie, Mario Golf, Kirby 64: The Crystal Shards, Paper Mario en Pokémon Snap.

Maar het Japanse bedrijf toverde toch nog een wit konijn uit de hoed, want naast games van de Nintendo 64, worden er ook games van de SEGA Mega Drive toegevoegd met dit uitbreidingspakket. En dat is best opmerkelijk, want SEGA was in het verleden de grootste concurrent van Nintendo in de consolestrijd.

Bij lancering zijn onderstaande veertien games speelbaar. Later zullen er meer titels worden toegevoegd.

Om al deze games te spelen, kan je er ook voor kiezen om specifieke controllers aan te schaffen. De Nintendo 64-versie lekte eerder deze week nog, maar er komt er dus ook eentje van de SEGA Mega Drive.

Als je mij jaren geleden gezegd dat je ooit met een SEGA-controller op een Nintendo-console zou kunnen spelen, had ik je goed zot verklaard…

Prijzen en releasedatum van deze controllers én van het Nintendo Switch Online Uitbreidingspakket worden later bekend gemaakt.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.