Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 37)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Een nieuw weekend, en dus nieuwe mogelijkheden. Al zal er dit weekend niet veel te gamen of te bekijken vallen aangezien het Druivenfeesten zijn in Hoeilaart. Naar goede jaarlijkse gewoonte, behalve dus vorig jaar waarvoor dank Corona, zal ik dus heel wat tijd spenderen in de lokale horeca, de rommelmarkt en vele optredens. Tenzij het natuurlijk gaat regenen dit weekend en het Druivenfestival in het water valt.

Als ik tussendoor dan even tijd heb, waar ik voor vrees, dan zal het een snel potje Destiny 2 of Cold War multiplayer worden.

En series kijken? Misschien dat het me lukt om de nieuwe aflevering van S11 van The Walking Dead er door te jagen want ik wil wel graag weten hoe het met Daryl en zijn hond zit na de confrontatie met die wacko Reapers…


MrRolfson

Net zoals bij Praga zal er hier niet al te veel gegamed worden dit weekend. Na meer dan een jaar uitstel staat het jaarlijkse vriendenweekend op het menu. Een traditie die we al in ere houden sinds het vierde middelbaar en het ideale moment om nog eens gezellig bij te babbelen bij pot en pint.

Al neem ik zeker mijn Nintendo Switch mee, want traditiegetrouw wordt er ‘s ochtends een paar spelletjes Mario Kart gereden. Voor de rest gaan we ook old school gamen met enkele leuke bordspellen.

MrRolfson, signing off…


RoMa

Onlangs ben ik naar een retro gaming beurs geweest om mijn collectie aan PS1-klassiekers nog eens een deftige upgrade te geven. Die nieuwe schatjes verdienen natuurlijk allemaal een portie aandacht tijdens een duchtige retro-gaming day.

Op het menu staan de volgende aanwinsten: Worms World Party, Worms Pinball, Medal Of Honor, Mat Hoffman’s Pro BMX & UEFA Champions League. Allemaal games die bijna een kwarteeuw oud zijn! Nostalgie ten top dus.

Naast het retrogeweld heb ik me ook Hades aangeschaft. Al ben ik nog niet de absolute kenner qua roguelike dungeon crawlers, deze GOTY moet ik toch echt eens gespeeld hebben.

FIFA 21 kent een kleine opflakkering, net voor de release van 22. Zo kan ik des te beter opmerken welke grassprietjes ze straks een verse knipbeurt hebben gegeven.


Yakkoi

De eerste achievement die ik moet bereiken dit weekend, is de Dark Souls-marathon in schoonheid afsluiten. Ik zit aan de laatste loodjes van Dark Souls 3, met name the Ringed City DLC. Nog 2 eindbaasgevechten te verslaan en uiteindelijk de eindbaas en ik heb de hele game weten uit te kammen! Helaas zijn het niet de minste, zowel Slave Knight Gael als Darkeater Midir zijn voor een reden twee van de moeilijkste eindbaasgevechten van de franchise.

Verder heb ik tijd gevonden om me weer te verdiepen in Old School Runescape. Het is meer dan tien jaar geleden dat ik de game heb gespeeld, maar de Runelite HD update heeft me goesting gegeven om de nostalgie nog een keer mee te maken. Ondertussen ben ik met mijn nieuwe account nog volop aan het grinden, maar ik ben ook benieuwd om voor het eerst de wereld als member te ervaren, iets waar ik als kind vroeger alleen maar van kon dromen. Ik kon alvast genieten van de supervriendelijke community die mij gelijk 100K gaf en me de juiste richting uitwees voor de nieuwe toevoegingen.

Qua series wordt het tijd om de allerlaatste aflevering van Stranger Things te zien. Ik ben enorm onder de indruk van hoe het derde seizoen de lat nog hoger heeft kunnen leggen op vlak van interacties tussen personages. Ik kan de duisterdere toon van dit seizoen ook enorm waarderen, sublieme serie.


Luca

Veel gamen staat er bij mij dit weekend niet op het menu, aangezien ik er eventjes tussenuit glip en een weekendje richting Liverpool trek om daar de match tegen Crystal Palace te gaan beleven in het epische Anfield Road. Jongens, wat kijk ik daar al weken naar uit!

Vrijdag en zondag heb ik echter toch nog even wat tijd om me aan het gamen te zetten. Ik had het privilege om aan de slag te gaan met Lost Judgment, de opvolger van de befaamde Yakuza spin-off; Judgment. Lees zeker mijn uitgebreide review om te weten hoe ik het ervan af heb gebracht als privédetective in de verraderlijke straten van Kamurocho en Yokohama.

Als ik dus nog wat tijd over heb dit weekend dan zal het oftewel deze game zijn, oftewel de (tweede) beste PS5-titel tot nog toe; Ghost of Tsushima. Ik zit ondertussen ongeveer twee derde ver in mijn avontuur, maar heb nog talloze quests te vervullen om het eiland volledig te bevrijden van de Mongoolse invasie. Benieuwd welke mysteries ik daar nog allemaal zal tegenkomen. 


Lazlo

Het is weer die tijd van het jaar: de kinderen (nog niet die van mij) gaan weer naar school, de dagen worden korter en de files naar het werk langer. Juist ja, in huize Lazlo beter bekend als NBA 2K-tijd. Ik ben me momenteel volop aan het verdiepen in de PS5-versie van NBA 2K22 om jou binnenkort mijn ongezouten mening over de nieuwste telg in de reeks mee te geven. 

Wanneer je me niet tussen virtuele basketbalgoden als Giannis Antetekounpo, James Harden of LeBron James tegenkomt, dan ben ik wellicht met m’n andere review bezig. Eentje waar ik niet te veel over mag zeggen wegens embargo’s, maar waar ik – net zoals vorig weekend – behoorlijk wat tijd zoet mee ben.

En dan zal er niet veel tijd meer overschieten, gezien het weekend ook propvol familiale verplichtingen zit. Zo blies mijn schoonvader maar liefst 65 kaarsjes uit en is het vanavond proclamatie van vrouwlief, die na jaren ‘s avonds bijstuderen en masterproeven in elkaar flansen, dan eindelijk het (werk)studentenleven achter zich laat. En dat moet gevierd worden, uiteraard!


Ardtieboy

Deathloop, Deathloop en nog eens Deathloop. Hoewel ik vorige week mij had voorgenomen om terug God of War eens in mijn PlayStation te rammen, is dat er niet van gekomen. Ik stak Deathloop in mijn PlayStation 5 en sindsdien heb ik de game er nog niet uitgehaald. Voor het eerst in mijn carrière als reviewer gaf ik een game 10. De durf die Arkane Studios toonde om met iets volledigs nieuws op de proppen te komen vergde heel wat lef, bijna evenveel lef om als reviewer een game 10 op te geven. Ik heb reeds enkele uren in de game erop zitten, maar heb nog steeds het gevoel dat er nog zeer veel te beleven valt in de game.

En eerlijk is eerlijk, ik ga wellicht enkel Deathloop spelen dit weekend. Qua non-games ga ik ook het WK tijdrijden van nabij op de voet volgen. Meer zelfs, misschien trek ik zelf eventjes de auto in om de renners live een hart onder de riem te steken in Brugge. Zeker Otto-Jan Ham verdient een hart onder de riem, want in zijn nieuwste programma (De tijd van ons leven) gaan hij en Élodie Ouédraogo op zoek naar hun fysieke optimum om zo niet de laatste op het WK tijdrijden te eindigen. Over een uitdaging gesproken…


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.