UPDATE- Krijgt de Nintendo Switch deze week een prijsdaling? JA!

Nintendo Switch

UPDATE:

Nintendo heeft in zijn eigen Europese webwinkel de prijs van zijn Nintendo Switch-console aangepast van €329,99 naar €299,99. Een prijsdaling van €30. Het bedrijf geeft zelf geen adviesprijs mee aan de andere handelaars, maar verwacht wordt dat de prijs in de lokale speelgoed- of gameswinkel lager zal uitkomen dan deze €299,99/. Al was het maar omdat heel wat winkels de Switch al aan deze prijs verkochten.

Origineel bericht:

Als je vandaag een Nintendo Switch in huis wil halen, kost je dat zo’n €330. Afhankelijk of je ergens een kleine promotie weet te scoren of niet. Maar die prijs zou wel eens snel kunnen dalen zo blijkt.

Volgens het Franse Twitteraccount Nintend’Alterts zakt morgen de officiële adviesprijs van Nintendo’s hybride console naar €270. Het gaat hier om een gerucht, al bleek het account in het verleden al andere prijsdalingen en aankondigen correct te weten lekken.

Op zich zou dat geen slechte zet zijn, aangezien 8 oktober de Nintendo Switch OLED op de markt komt voor een adviesprijs van €359,99. Bovendien zorg je ervoor dat de ‘oude’ console voor meer mensen betaalbaar wordt en dat is een uitstekende zet met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht.

Afwachten of deze beweringen kloppen en of we morgen een mailtje van Nintendo in de bus krijgen waarin deze prijsdaling officieel wordt aangekondigd.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.