Prachtig nieuwe LEGO-set brengt de magie van Super Mario 64 opnieuw naar je huiskamer

LEGO Super Mario 64

Ik ben fier dat ik een LEGO-fan ben, getuige daarvan de vele Star Wars-schepen en de Nintendo NES-console die in mijn woonkamer staan te blinken. Maar toen LEGO deze nieuwe Super Mario 64-set aankondigde, ging mijn hart toch echt wat sneller slaan.

Gisteren teasede LEGO al het grote iconische gele vraagtekenblok uit Super Mario Bros. Dat had op zich al een cool collector’s item kunnen zijn, maar na de officiële aankondiging vandaag blijkt dat het eindresultaat een pak cooler is dan een simpele gele blok.

Het 18cm hoge blok huisvest namelijk vier iconische levels uit Super Mario 64: Peach’s Castle, Bob-omb Battlefield, Cool, Cool Mountain en Lethal Lava Trouble. Elk van deze levels is prachtig vormgegeven en zijn weg te klappen via een ingenieus systeem. Ze bevatten ook tal van microfiguurtjes waaronder Princess Peach en King Bob-omb. Deze figuurtjes zijn kleiner dan de normale LEGO-figs en zijn opgebouwd uit LEGO-blokjes.

En net zoals in de game Super Mario 64 zal je ook hier op zoek kunnen naar verborgen sterren. In totaal zitten er tien verstopt in dit bouwwerk en ze reageren bovendien ook op de Mario en Luigi-figuren die je in de andere speelsets kan vinden.

Dit LEGO bouwwerk is 18cm hoog en breed, bestaat uit 2064 blokjes en is vanaf 1 oktober exclusief te koop via de LEGO-website en -winkels voor €169,99.

Ik weet al wat ik ga vragen voor mijn verjaardag…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.