Gerucht: krijgen we in 2024 een PS5 Pro mèt 8K-gaming?

Er zijn nog steeds niet voldoende PS5-consoles om aan de vraag te voldoen. Maar dat belet Sony niet om naar de toekomst te kijken. En die toekomst zou wel eens een PS5 Pro kunnen zijn met 8K-gaming.

Net als dat bij de PS4 het geval was, denkt Sony er volgens bepaalde bronnen aan om ook met een PS5 Pro uit te pakken. Met andere woorden, een nog krachtigere console met ongekende mogelijkheden waaronder 8K-gaming. Dit zou mogelijk gemaakt moeten worden door een nieuwe AMD APU die gebruik maakt van een 5nm-procedé.

YouTuber Moore’s Law Is Dead beweert dat Sony het plan heeft opgevat om in eind 2023 of in 2024 met een PS5 Pro naar buiten te komen, en dit tegen de prijs van 600/700 euro.

Voorlopig een gerucht, maar niet ondenkbaar. Na de PS4 een PS4 Pro, en nu zou ook Xbox kijken naar een mogelijkheid om de Series S te pimpen.

De vraag is volgens ons dan ook niet of het er van zal komen, alleen wanneer, hoe en tegen welke prijs…

Want om te beginnen hebben zowel Microsoft als Sony altijd blijven verkondigen dat je tegenwoordig geen console kan verkopen boven de 500 euro. Daarbovenop is 8K-gaming nog steeds niet ingeburgerd en betaal je je blauw voor 8K-televisies. Zelfs op pc wordt er niet gesproken over 8K-gaming en 8K-monitoren. En is er überhaupt behoefte aan 8K-toestanden?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)