Gerucht: Microsoft werkt aan Xbox Series S-update, maakt de console iets krachtiger

Xbox Series S

Consolefabrikanten blijven hun consoles constant door ontwikkelen. Soms zijn de aanpassingen klein, zoals de vernieuwde basisschroef van de PlayStation 5. Maar er wordt ook gewerkt aan iets grotere hardware aanpassingen.

Als we YouTuber en hardware journalist Moore’s Law is Dead mogen geloven werkt Microsoft op dit moment aan updates of refreshes van hun Xbox Series-consoles. Voor de Xbox Series X zou Microsoft mikken op een release vanaf 2023, maar over de Xbox Series S vallen op dit moment de meeste geruchten te plukken.

Zo zou de console na de refresh iets krachtiger moeten uitvallen dan zijn huidige variant. Dit komt omdat er wordt bekeken om een iets krachtigere chipset te gebruiken. Omdat chipontwikkelaar TSMC een verbeterd procedé heeft, zouden er meer compute units gebruikt kunnen worden: 24 in plaats van de huidige 20.

Theoretisch gezien zou dit dus tot een krachtigere console moeten leiden, maar daarvoor moeten eerst nog heel wat tests gebeuren. Naar alle verwachting zou de refresh van de Xbox Series S eind 2022 moeten verschijnen voor een vanaf prijs van €350. Daarbij zou de huidige versie een pak goedkoper worden aangeboden.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.