“We willen de next-gen updates van Cyberpunk 2077 en The Witcher 3 nog dit jaar uitbrengen.”

The Witcher 3

De hype rond Cyberpunk 2077 was in de aanloop van zijn release op 10 december 2020 gigantisch. Keanu Reeves stal menig gamerhart door op tijdens de Xbox-persconferentie in hoogst eigen persoon aan te kondigen dat hij aanwezig zou zijn in de game. Niemand had toen durven denken dat de release zelf zo controversieel zou zijn.

Want voor wie het niet meer weet: Cyberpunk 2077 draaide voor geen meter op de standaard Xbox One- en PlayStation 4-consoles. Bovendien werd de game, zeker op consoles, geplaagd door een sh*tload aan bugs waardoor Sony en Microsoft zich genoodzaakt zagen om de game uit de digitale winkelrekken te halen of er op z’n minst een dikke vette waarschuwing bij te zetten.

Ontwikkelaar CD Projekt Red stak na wat tegensputteren toch de hand in eigen boezem en beloofde beterschap. De next-gen update werd uitgesteld om zo de focus te kunnen leggen op het soepeler maken van de gameplay en de vele bugs de das om te doen.

Nu heeft het Poolse bedrijf aan zijn investeerders laten weten dat ze de next-gen update van Cyberpunk 2077 nog voor het eind van dit jaar wil uitbrengen. Hierdoor zou de game een jaar na lancering geoptimaliseerd worden voor de PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Daarnaast wil het bedrijf eenzelfde update uitbrengen voor The Witcher 3. Ook deze zou nog dit jaar beschikbaar gemaakt moeten worden.

Het wordt afwachten of deze beloftes gehaald worden. Want mijn Cyberpunk 2077-schijfje ligt nog steeds in zijn verpakking te wachten tot ik hem eindelijk geoptimaliseerd op m’n Xbox Series X kan spelen…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.