Eerste gameplay trailer voor real-time strategy game Roman Empire Wars

Roman Empire Wars

Wat ik leuk vind aan films als Troje, 300, Gettysburg, The Patriot, Braveheart en een pak genregenoten zijn die epische gevechten waarin duizenden krijgers het tegen mekaar opnemen in een epische veldslag. Meteen ook de reden waarom ik fan ben van de Total War of Age of Empires games.

Met Roman Empire Wars, mag ik deze omschrijven als een Total War: Rome-kloon, serveert ontwikkelaar Emperor Games ons een tactische rts waarin we eveneens te maken krijgen met epische veldslagen.

Ook hier nemen we deel aan grootschalige en epische veldslagen die de levensechte oorlogscampagnes van de grootste keizers uit de geschiedenis van Rome nabootsen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)