De gamereleases van september (Deathloop, Diablo II: Resurrected, WRC 10,…)

Er zijn in september heel wat mysteries te ontrafelen. In Japan zitten we met moord en seksueel misbruik. In Chernobyl is onze vrouw vermist. In Blackreef is er een eindeloos feest vol dood en verderf aan de gang en in de post-apocalyptische wereld is er opnieuw een vacature voor bad-ass postbode vrijgekomen. En in de hel? Daar is het altijd een festijn. Wie van al dat geweld niet moet hebben gaat beter scheuren: een modderige rally of de allercoolste modelautootjes?

2 september

WRC 10 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Er gaat een goede kluit modder aan onze banden hangen dankzij WRC 10. De officiële game van de FIA World Rally Championship viert de vijftigste verjaardag van de competitie. Daarom zijn er naast twaalf ronden van het seizoen ook meerdere historische wagens beschikbaar, waaronder de Alpine A110 & de Audio Quattro. De soms glibberige banen brengen ons dit jaar van Kroatië tot Catalonië en zelfs tot in ons eigenste Ieper! Met 52 teams, 120 speciale stages, alle nieuwe rally’s en een uitgebreide Career Mode is er geen excuus. De voet gaat niet van het gaspedaal!

7 september

Chernobylite (PS4, Xone) – verschoven naar 28-09

Er zijn gezelligere buurten om de verdoemde wereld te overleven maar je zit nu eenmaal in Chernobyl met een reden. Igor gaat in de exclusiezone dertig jaar na de kernramp op zoek naar z’n vermiste vrouw. In dit sci-fi avontuur moet je rekening houden met heel wat survival elementen terwijl je jouw eigen basis uit de grond stampt. Op PC kende de game een succesvolle start, nu zijn de consoles aan de beurt. Het radioactieve landschap zit vol monsters en menselijke vijanden in deze FPS die je steeds op het puntje van je stoel houdt. Praga is alvast laaiend enthousiast over de game en is mentaal nog steeds uitgeput van z’n unieke beslissingen die zijn verhaal hebben geschept.

F.I.S.T. Forced In Shadow Torch (PS5, PS4)

Rayton is geen gewoon konijn. Deze verzetsstrijder is vastberaden om een kwaadaardig legioen robotten te verdrijven uit Torch City. Het dierenverzet werd dan wel verslagen enkele jaren geleden, met zijn gigantische vuist kan Rayton meer dan wortelen aan gort meppen. In deze dieselpunk-sidescroller neem je het in een grimmige, gedetailleerde dystopie op tegen robots, ratten en meer. Er wachten agressieve gevechten, gevaarlijke platforming en enkele breinbrekers in deze neon-overgoten toekomst. Gelukkig zijn er nog enkele beestelijke compagnons die geen schrik hebben van explosief leedvermaak.

Sonic Colors: Ultimate (PS4, Xone, PC, Switch)

Deze maand is het de beurt aan Sonic om te relaxen in het populaire remaster-salon. Colors was in 2010 zeker geen slechte binnenkomer op de Wii maar kreeg af te rekenen met mindere controls. Die zijn volledig weggewerkt bij deze Ultimate-editie. Naast de gehele campagne en alle opties van de 2010-release krijgen we nieuwe content met de Rival Rush-racemode. Er zijn ook nieuwe superkrachten die je doorheen de levels kan gebruiken om handig te bewegen en er zijn nieuwe alternatieve routes om te ontdekken. Ook zijn er nieuwe player icons. Genoeg voer volgens de makers om de ultieme Sonic-ervaring te serveren.

10 september

Life Is Strange: True Colors (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Voor Alex zijn haar speciale krachten meer een vloek dan een zege. Ze absorbeert de gevoelens van anderen en kan deze zelfs manipuleren, wat ze liever helemaal niet zou kunnen. Wanneer haar broer om het leven komt in een “accident” moet ze haar krachten omarmen om achter de waarheid te komen. Dontnod brengt met True Colors een nieuw hoofdstok in de populaire Life Is Strange-saga. Deze story-driven game introduceert een nieuw hoofdpersonage en een meeslepend verhaal. De developers beloven alvast dat “de waarheid pijn zal doen”. Alsof we nog niet genoeg stress hadden bij al onze belangrijke, beslissende keuzes.

Lost In Random (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Stel het je maar eens voor: jouw toekomst wordt bepaald door één simpele rol van de dobbelsteen. In het griezelige koninkrijk van Random is dit een gruwelijke, willekeurige werkelijkheid. Daar hebben Even en haar compagnon Dicey (letterlijk een dobbelsteen) schoon genoeg van. In dit gotisch actie-avontuur speelt willekeur een rol maar heb je gelukkig ook zelf heel wat in de hand tijdens uitgebreide tactische gevechten. Met verschillende kaarten strijd je in continue veranderende arena’s. Gotische kerkers vol spinnen, donkere zeeën vol gemuteerde vissen en knettergekke schaterlachende heksen. Ik zou toch hopen op een heel sterke worp.

Tales of Arise (PC, PS4/5, Xbox One, Xbox Series X|S)

Meer dan 300 jaar regeert Rena reeds over Dahna en plundert het de planeet van haar grondstoffen en berooft men het volk van hun waardigheid en vrijheid. Jouw verhaal begint bij twee mensen, Alphen en Shionne, beide geboren op verschillende werelden, elk zoekende om hun lot te veranderen en een nieuwe toekomst te scheppen.

14 september

Deathloop (PS5, PC)

De feestvierders van Blackreef trekken zich nog minder aan van de day after dan de gemiddelde toerist op Ibiza. En waarom zouden ze? Wanneer de nacht valt reset de dag en begint de timeloop van feestgedruis gewoon opnieuw. Colt is een huurmoordenaar die vast zit in deze “Deathloop”. De enige manier om deze te stoppen is door acht doelwitten uit te schakelen. Lukt dit niet, dan ben je gedoemd om keer op keer te sterven tussen de party people. De nieuwe action-adventure titel van Bethesda ziet er grafisch speciaal uit en belooft nieuwe dingen te doen met de “time looping”-mechanic. Zolang er meer geknald dan gekotst wordt op het feest zijn wij van de partij.

16 september

SkateBIRD (Xone, PC, Switch)

De eerste skategame die het concept van “The Birdman” iets te letterlijk neemt is gearriveerd. SkateBIRD is exact wat je denkt. Je bent een schattige, tsjirpende vogel op een extreem cool skateboard. Je stampt jouw eigen skatepark uit de voeten in de woning van je grote vriend. Als je altijd al hebt willen grinden op rietjes en de zotste tricks over bindmappen hebt willen tonen is dit de game voor jou. Een kickflip over de nietjesmachine? Gewaagd. Samen met je vogelvrienden heb je als groter doel om jouw vriend die gestopt is met skaten terug goesting in het leven te geven. Zet je coolste hoed op, fladder extatisch op dat bord en breng vreugde voor iedereen! Een Skatebird geeft nooit op!

23 september

Diablo II: Resurrected (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Evil has survived. Resurrected brengt de action-RPG klassieker Diablo II volledig remastered terug tot leven op next gen. Alle gruwels van de hel wachten je weer op terwijl je de Dark Wanderer achterna zit en het lot van Diablo, Mephisto en Baal ontdekt. Met volledig opgesmukte graphics, een expanded stash en coöperatieve gameplay tot 8 spelers is de ervaring vers én vertrouwd. Ook het volledige Lord Of Destruction-hoofdstuk is toegevoegd. Aan content dus geen gebrek. Tijd om de populatie van de helse wezens opnieuw duchtig aan banden te leggen.

24 september

Death Stranding: Director’s Cut (PS5)

De diepgaande post-apocalyptische postbode-simulator van Hideo Kojima komt in volle glorie naar next gen. Met meer content dan ooit krijgen we de Director’s Cut van Death Stranding voorgeschoteld. Het action-adventure verhaal krijgt extra missies en je krijgt ook heel wat tools om deze aan te pakken. Zo is er een nieuwe cargo launcher, speciale laarzen en Buddy Bot: een vriend die het gezeul van jou overneemt. Je kan op de firing range voor high scores gaan, dansen in je kamer en in een stuntpak racen. Kojima heeft blijkbaar besloten wat meer te feesten met deze Cut. Voeg daaraan enkele uren extra cutscenes toe en de belofte dat er meer actie dan ooit inzit en het wordt weer een zege om een bad-ass postbode te zijn.

Lost Judgment (PS4, PS5, Xone, XsX)

De Yakuza-reeks is al heel wat jaren intens populair en kreeg er drie jaar geleden met Judgment een succesvolle spin-off bij. Die krijgt op zijn beurt nu een sequel, genaamd Lost Judgment. Je kruipt in deze stealth adventure beat-‘em-up opnieuw in de huid van detective Yagami. Hij opent ditmaal het onderzoek op een gruwel die beschuldigd is van seksueel misbruik en moord. Uitgebreide steden, diepgaande complotten en gevarieerde vechttechnieken vormen opnieuw de cocktail tot bloederige spanning. De “serieuzere” variant van Yakuza durft diep te graven in donkere thema’s en gaat zware onderwerpen niet uit de weg. Voor de rechercheurs met jeukende vuisten onder ons.

28 september

In Sound Mind (PS5, XsX, PC)

De engste verhalen doen we soms onszelf aan. De psychologische horror van deze maand laat ons een locatie bezoeken waar vaak de allergrootste gruwel schuilt. Ons eigen brein. Onze eigen gedachten. Een verzameling ongemakkelijke locaties en onrustwekkende metgezellen houden je gezelschap terwijl je hectische puzzels oplost. Op de tonen van een lugubere soundtrack neem je het op tegen diverse bosses die elks hun eigen mechanics hebben. Volledig gedesoriënteerd moet je steeds dieper in je eigen nachtmerrie duiken. Je enige soelaas? Je kan onderweg een kat aaien.

30 september

Hot Wheels Unleashed (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Om als kind cool te zijn had je Hot Wheels nodig. De modelautootjes waren enorm geliefd bij vele jonge pagadders. Die iets-meer-volwassen pagadders mogen nu met hun favoriete wagentjes aan de slag in Hot Wheels Unleashed. Deze game laat je jouw favoriete en superzeldzame wagens verzamelen en geeft je natuurlijk de kans om ermee te vlammen op verschillende circuits. Elke wagen heeft z’n eigen unieke attributen die tot races leiden op het scherpst van de snee. Je kan verder ook je eigen wagens pimpen en aanpassen én je eigen racetracks bouwen. Vergeet je innerlijke kind niet van tijd tot tijd eens te verwennen: spring in de Sharkruiser en gaan!

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.