“The Witcher: Nightmare of the Wolf (Netflix) is verplicht kijkvoer voor The Witcher fans”

Goed nieuws voor de fans van The Witcher games, vanaf deze week kan je op Netflix kijken naar The Witcher: Nightmare of the Wolf. In afwachting van de release van het tweede seizoen van de serie schotelt de streaming gigant ons een geanimeerde prequel voor. Ditmaal is het echter niet de stoïcijnse Geralt die hoofdrol vertolkt maar wel zijn geestelijk vader en mentor Vesemir.

Waarom Wel?

Monsterjager en casanova

Net zoals in de serie houden de makers van deze prequel van verschillende tijdslijnen. Zo volgen we Vesemir als jonge tiener, gretig om Witcher te worden maar oh zo onstuimig. En zien we hem opgroeien tot een zelfverzekerde casanova. Een man die even makkelijk monsters strikt als vrouwelijk schoon. Vesemir en Geralt zijn ontegensprekelijk tegenpolen. Waar The White Wolf meer weg heeft van een grommende beer is Vesemir een flamboyante fun-loving monsterjager die met veel vuur zijn bounty weet te innen en niet te verlegen is om er een grappige oneliner tussen te gooien.

Hij is het soort man dat met de nodige nonchalance zijn dagtaak aanvat maar vergis je niet, het blijft wel een Witcher en die kerels zijn bloedige efficiënt wanneer ze voor de kill gaan.  Nightmare of the Wolf dient ook duidelijk als brug naar het tweede seizoen van de live-action serie. Daarvan weten we nu al de oudere Vesemir een hoofdrol zal spelen naast Henry ‘Superman’ Cavill. Deze prequel is dan ook een uitstekende manier om zijn origin story te vertellen.

Vesemir is gene gewone kerel…

Erg brutaal en gewelddadig

Nightmare of the Wolf is niet bepaald subtiel in zijn geweld. De actiescènes met de volwassen Vesemir zijn erg bloederig en zouden de jongere kijkers wel eens flink kunnen verassen. Enige voorzichtigheid is dus aangewezen. Fans met een stevige maag die mogen alvast vingers en duimen aflikken want de ledematen en oogballen vliegen lustig in het rond.

Dat is meteen ook één van de belangrijkste redenen om deze geanimeerde prequel een kijkbeurt te geven. Waar de live-action serie erg braaf is, gaan nu alle remmen los. Bovendien past dat hyper-geweld wonderwel in het universum van The Witcher. Horen jullie mij Netflix? Draai de gore-meter maar in het rood voor seizoen 2!

Tweestrijd

Naast het brute geweld is de animatie één van de sterke punten van deze film. Studio Mir, die onder andere verantwoordelijk is voor Avatar: Legend of Korra zorgt voor knappe vloeiende animatie die vooral in de meer dynamische vechtscènes tot zijn recht komt. Nightmare of the Wolf is echter niet op alle vlakken een schot in de roos. Vesemir -de tiener- is een nogal saai personage en zijn Witcher trails worden ten onrechte nogal snel afgehandeld. Dat verdiende gerust zijn eigen film of toch op zijn minst wat meer inhoud.

Puristen zullen dan weer razend worden van de typische Netflix-aanpak. De streamer staat er namelijk om bekend om het niet te nauw te nemen met de originele lore en introduceert een aantal personages die niet in de boeken voorkomen. Ik stoorde mij er alvast niet  aan en begrijp dat ze belangrijk zijn voor de minderheidsgroepen. Ook lijkt het erop dat ze zullen opduiken in seizoen 2 wat de kruisbestuiving tussen tekenfilm en live-action compleet maakt. Ik zou er trouwens niet tegen zijn mocht Netflix een Witcher universe starten, de WCE.

VERDICT

7

The Witcher: Nightmare of the Wolf doet het op veel vlakken beter dan de serie. Het maakt handig gebruik van het feit dat de grenzen van animatie veel minder beperkt zijn dan die van live-action. En kan hierdoor nog meer inzetten op vette actie en bruut geweld. Vesemir is bovendien een echte badass en dus mogen de fans van de serie of de games deze prequel niet missen.

Pluspunten
+ Brutaal geweld
+ Vesemir is een echte badass
+ Knappe animatie

Minpunten
Niet voor gevoelige kijkers
Jonge Vesemir is een saaie tiener
Volgt de boeken niet

The Witcher: Nightmare of the Wolf (2021)
Nu beschikbaar
Beschikbaar op Netflix
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door BrunoB

In het gezegende jaar 2000 verliefd geworden op JRPG's dankzij het fantastische Final Fantasy VIII op Playstation 1 en sindsdien fervent console gamer. Kijkt meer horrorfilms dan gezond is en koopt teveel speelgoed voor zijn kat Gandalf.