Naar welke games kijkt de redactie uit dit najaar? (3/3)

Met deze special sluiten we de zomer af, en starten we officieel het najaar. Uit onze vorige twee specials konden jullie afleiden naar welke games onze redactie zelf uitkijkt dit najaar. Vandaag, in onze laatste eindejaarsspecial, is het aan Roan, RoMa en Yakkoi om jullie te vertellen op welke paarden zij gokken dit najaar.

Yakkoi
Diablo II: Resurrected (23/9/2021)

Het was voor mij niet gemakkelijk om drie games te vinden waar ik halsreikend naar uitkijk dit najaar. Bij gebrek aan beter heb ik een remake uitgekozen: Diablo II: Resurrected. Het origineel blijft een klassieker  die ik jaren na release nog met plezier wist te spelen. Ik zie het zeker zitten om deze legendarische dungeon crawler opnieuw te spelen. Een groot pluspunt dat ik aan de game kan geven is dat het vernieuwde grafische stijltje erg indrukwekkend is zonder de glorie van het origineel te verliezen. Dat kan je toch van weinig remakes zeggen.

Dying Light 2 (7/12/2021)

Op deze game wacht ik al enorm lang, dus het is erg fijn om te weten dat deze op de valreep nog in 2021 zal uitkomen. Dankzij het vermakelijke afslachten van zombies, het boeiende parcours-gedeelte en de uitstekende DLC heb ik wel 100 uur in deze game gestoken met een vriend. Hopelijk kan de sequel dat net zo goed doen, en terwijl het zwakke verhaal wat beter maken. Laat ons overigens hopen dat deze game niet de Cyberpunk-vloek zal ondergaan na het moeilijke ontwikkelproces. Ik hou m’n hart vast voor deze.

Metroid Dread (8/10/2021)

Nintendo komt graag met verrassingen die al snel na de reveal releasen. Eentje daarvan was Metroid Dread, nog een 2.5D Metroid die op de Switch zal verschijnen. Ik ben altijd al een groot Metroid fan geweest en hoewel ik het meeste uitkijk naar Prime 4, ga ik Metroid Dread zeker niet overslaan. De Samus Returns remake op de 3DS was voor mij een ongelooflijk aangename verrassing, dus meer van dat kan ik niet weerstaan. Hopelijk zijn er in dit deel meer gevarieerde eindbaasgevechten dan in Samus Returns.


RoMa
Battlefield 2042 (22/10/2021)

De seconde dat deze titel uitkomt verschuift al de rest even naar de achtergrond. Ik ben sinds de allereerste release op PlayStation een superfan van de reeks en kan niet wáchten om met dit deel aan de slag te gaan. Samen met m’n squad heb ik al ontelbare “only in Battlefield”-momenten meegemaakt. Op PS5 zou dit enkel nog groter en geschifter moeten worden. Ik was meer dan 300u verknocht aan de setting van Battlefield 1 maar kijk ook uit naar gevechten met 128 spelers in 2042. De gameplay-trailer deed me alvast watertanden. Ik wil tanks kapot knallen en helikopters uit de lucht schieten alsof het vuurwerk bij nieuwjaar is. Het gemis van een cinematische campaign vind ik jammer maar de volle focus op een perfecte all-out war ervaring stemt me ook gelukkig. De levolution, de explosies, de destructie en de verschillende settings: deze titel mag écht niet floppen, of ik ontplof zelf.

Back 4 Blood (12/10/2021)

Als PlayStation-gamer zijn er natuurlijk een aantal reeksen die ik doorheen de jaren heb misgelopen. Hét grootste gemis vond ik – als volleerd zombieslachter – misschien wel Left 4 Dead. Dat de makers daarvan nu met Back 4 Blood een cross-platform vervolg brengen stemt me enorm gelukkig. Eindelijk kan ik ook hun hordes hersenloze creaturen decimeren. Tijdens gameplay footage zagen we al dat er enkele gore, gortige en gigantische monsters in de vlezige moshpit gepropt zitten. Al lijkt de game op zich niks schokkends nieuws te brengen, de makers ervan behoren wel tot de pioniers van het genre. Een gouden versie van een gekend genot kan altijd voor wekenlang plezier zorgen. B4B is duidelijk gefocust op co-op gameplay en met de AI Director die steeds andere elementen tegen je kan gebruiken (minder supplies, meer zombies, een dikke mist, …) zou elk partijtje uniek moeten zijn. Het zier eruit als World War Z meets COD Zombies. Aangezien die twee al bij m’n favorieten horen zijn de verwachtingen niet laag! (En natuurlijk ga ik ook aan de slag met Dying Light 2, of wat dacht je nu.)

Far Cry 6 (7/10/2021)

Sinds het Afrikaanse avontuur van Far Cry 2 ben ik verknocht aan deze reeks. Wat is het fijn om eens elders dan in een vernietigde stad rond te lopen of tussen de ruïnes en loopgraven te moeten palaveren. De exotische setting en hilarische humor heeft het hem steeds gedaan voor mij. Far Cry 5 bracht een heerlijk verhaal dat zichzelf niet té serieus nam. De dorpen die je moet bevrijden, de hoge torens om te beklimmen, de dieren om op te jagen en nu ook de geschifte wapens om te verzamelen: Far Cry 6 means business! Vanaf dat ik die macarena-gun zag was ik helemaal verliefd. Natuurlijk kijk ik net als Praga uit naar ieders favoriete bad guy Giancarlo Esposito maar ook de sfeer van de jaren ’80 en de Cuba-vibes van Yara trekken me mee. De recentste beelden deden me weer wat twijfelen over de kwaliteit van de topreeks van Ubisoft. Wees gewaarschuwd Ubisoft: een kwade RoMa is óók een exotisch gevaar! 


Roan
Battlefield 2042 (22/10/2021)

Ik hecht immense waarde aan games waarmee ik ben opgegroeid. Developers moeten al meerdere slechte games op rij brengen voor ik echt stop met een serie. Voor mij begon Battlefield met Battlefield 1942 in 2002, ik vocht met mijn vader The Battle of Berlin. We vormden een trio met een in-game maat van mijn vader, Chuck. Aangezien dit samen met Age of Empires mijn eerste pc-games waren had ik nog geen alias, ik vond de naam van de Amerikaan zo leuk klinken dat ik er sindsdien altijd mee ben blijven spelen. De avondjes met in-game chat vond ik echt geweldig.

De boodschap is duidelijk: het ligt aan het begin van mijn pc-ervaring en bijna 20 jaar later speel ik nog steeds Battlefield.

Age of Empires IV (2021)

Als liefhebber van geschiedenis en RTS kon deze game niet ontbreken. Ik maakte eerst kennis met deze game in de kleuterklas, de zoon van mijn leerkracht speelde in de klas Age of Empires II. De game was zo fascinerend dat ik vroeg of ik mocht blijven kijken in plaats van naar buiten te gaan tijdens de speeltijd. Dit genre krijgt eindelijk nog eens een goede game. Na jaren Warcraft en Starcraft spelen komt er terug een RTS-game die ik écht de max vind. De stijlen van de verschillende culturen zien er geweldig uit en de animaties en de game in het algemeen krijgen een modern jasje.

Forza Horizon 5 (5/11/2021)

De grootste reden dat ik deze game in het lijstje zet, is omdat ik de game op zich fenomenaal vind. Doorheen de jaren ben ik mijn voeling met racegames verloren, maar na het bekijken van de footage rond Forza Horizon 5 werd ik toch terug aangetrokken. Racing en wagens begon bij mij toch in een heel andere omgeving. Zo speelde ik op de PlayStation 1 en 2 games als Need for Speed Underground 2, Need for Speed Carbon en Destruction Derby.


Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)