Dit zijn de genomineerden voor de Gamescom Awards

Gamescom Heart of Gaming 2021

Elke zichzelf gerespecteerde grote entertainmentshow heeft zijn eigen awards. Dat is voor Gamescom natuurlijk niet anders. Welke titels maken kans om met de prijs van beste game naar huis te gaan, en dit in diverse categorieën?

Vanaf vandaag tot en met 28 augustus kan iedereen zijn stem uitbrengen via deze link op een van de onderstaande games.

 • Best Microsoft Game: Elden Ring, Halo Infinite, and Far Cry 6.
 • Best Nintendo Switch Game: Just Dance 2022, and Mario + Rabbids Sparks of Hope.
 • Best PC Game: Age of Empires IV, Elden Ring, Syberia: The World Before.
 • Best PlayStation Game: Elden Ring, Tales of Arise, The Dark Pictures: House of Ashes.
 • Best Multiplayer Game: Halo Infinite, Riders Republic, The Dark Pictures: House of Ashes.
 • Best Action-Adventure Game: Elden Ring, Mario+Rabbids Sparks of Hope, Syberia: The World Before.
 • Best RPG Game: Elden Ring, Encased, Tales of Arise.
 • Best Sports Game: Climber: Sky is the Limit, FIFA 22, Riders Republic.
 • Best Ongoing Game: Apex Legends, Black Desert Online, Endzone, A World Apart: Prosperity.
 • Best Strategy Game: Age of Empires IV, Company of Heroes 3,  Mario + Rabbids Sparks of Hope.
 • Best Indie Game: Dorfromantik, Inua, Lost in Random.
 • Best Action Game: Far Cry 6, Halo Infinite, Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction.

De winnaars van bepaalde categorieën worden bekendgemaakt tijdens Gamescoms Opening Night Live op woensdag 25 augustus. De winnaars van de Genre-categorieën worden op donderdag 26 augustus en 27 augustus gehuldigd.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)