fbpx

Nintendo’s SNES viert dertigste verjaardag vandaag

Gamers die al een tijdje meegaan en de bloeiperiode van gaming hebben kunnen meemaken, zullen zich vast nog de Super Nintendo Entertainment System herinneren. Deze legendarische console wordt vandaag dertig jaar oud, wat een ideaal moment is om de console nog eens in de kijker te zetten en de geschiedenis in te duiken.

We keren terug naar het jaar 1991, waar Nintendo nog moest concurreren met onder andere Sega en z’n Genesis-console. De 8-bit periode komt op z’n eind en Nintendo is van plan de wereld op z’n kop te zetten met de verdubbeling naar 16 bits. De console kwam toen op de markt voor een 200 euro.

Na een geslaagde launch wist Nintendo nog meer succes te vergaren met enkele van de meest iconische games die op de console zouden verschijnen. We denken aan Donkey Kong Country, F-Zero, Super Mario Kart en het debuut van Star Fox. Ook third parties zetten hun stempel met games als Contra III: The Alien Wars en Final Fantasy VI.

Het is pas in 1996 dat de Nintendo 64 de plaats van de SNES kwam innemen, maar tegen dan had de console reeds miljoenen eenheden verscheept. In totaal is de SNES 49,1 miljoen keer over de toonbank gegaan, wat betekent dat het zowel de Nintendo 64, Gamecube als Wii U met een grote marge heeft voorbijgestoken.

Gelukkige verjaardag, Snessie!

Ontdek meer van Pragalicious

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder