Open bèta Splitgate wegens succes verlengd voor onbepaalde duur

Splitgate

Splitgate, de free-to-play multiplayer shooter die de harten van veel FPS-fans veroverde voorbije weken, zal nog langer in open bèta blijven dan gepland. De game zou oorspronkelijk in juli een full release krijgen, maar werd ingehaald door haar eigen succes.

Het absurde succes van Splitgate zorgde ervoor dat de game – die in juli in early access live ging met een bèta versie op pc, PlayStation en Xbox -meteen toegankelijk moest worden gemaakt voor meer dan honderd duizend spelers. Door die focus op het herschalen van de infrastructuur die ontwikkelaar 1047 Games voorzag, konden de makers zich niet focussen op het afwerken van de game zelf.

Dat zorgde eerst dus voor een verlengde open bèta periode in augustus. Die periode wordt nu dus voor onbepaalde duur verlengd, omdat 1047 nog steeds niet de tijd en mankracht vindt om het spel naar een full release-stadium te brengen. Om een idee te geven van hoe hard het gaat voor de game: de studio plande een release met capaciteit tot 4000 spelers. Na een week stond de teller al op 175 000 concurrent players. Wachttijden van anderhalf uur om een spelletje te vinden staken toen de kop op.

Doordat dit soort spelersaantallen voornamelijk een betere backend-structuur en kleinere bugfixes vraagt, zal 1047 zich eerst daarop toeleggen. Aan de hand van kleine updates zal de game dus stapsgewijs meer en meer afgewerkt worden.

Heb jij Splitgate al gespeeld? Ikzelf ben er nog niet toe gekomen, maar ik hoor van Ardtieboy dat de Halo-meets-Portal shooter best wel de moeite is.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.