Geloof het of niet, maar er zaten oorspronkelijk geen draken in Dragon Age

Dragon Age

Als je de titel ‘Dragon Age’ leest, beeld je je waarschijnlijk onmiddellijk een beeld van een geschubd, vuurspuwend monster in. Tijdens een interview met de lead writer van het origineel bleek aan het licht te komen dat er oorspronkelijk geen plannen waren voor draken in de game.

David Gaider vertelde in het interview dat Dragon Age: Origins zich eigenlijk afspeelt in de tijden waar magie zeldzamer werd en de gevreesde draken reeds uitgestorven waren. De game was al een hele tijd in ontwikkeling toen de beslissing werd gemaakt om draken toe te voegen.

Dat kwam voornamelijk door de titel. Aan het begin kon het team niet overeenkomen over een gepaste titel voor de game, waardoor een ontwikkelaar een random name generator in elkaar had geflanst met allerlei fantasy-termen. Daar kwam de naam Dragon Age uit, waarna Gaider de reflex had om ook draken aan de game toe te voegen.

Als grote fan van Origins klinkt dit niet onlogisch. De game focust zich veel meer op verschillende volkeren en andere fantasy-verhalen en zet niet per se de klemtoon op draken. Al ben ik wel blij dat BioWare uiteindelijk heeft besloten om deze toch op een minimale manier toe te voegen.

Gepubliceerd door Yakkoi

Yakkoi, die in de niet virtuele wereld als Yannick door het leven gaat, heeft een passie voor videogames sinds hij voor het eerst als peuter een Game Boy in de handen nam. Hoewel hij een jack of all trades is op vlak van ontwikkelaars en spelgenres, komen voornamelijk PlayStation-spelreeksen en volwaardige RPG's bovenaan de lijst meest gespeelde games. Al jaren volgt hij de industrie nauwlettend en pent hij met veel emotie zijn uitgedrukte mening neer over alles wat met games te maken heeft.