Game Pass zal op korte termijn niet op andere consoles beschikbaar zijn

Xbox Game Pass

We gaan niet nog eens op dezelfde nagel kloppen, maar Xbox Game Pass is echt een waanzinnig goeie deal. Toch lijkt het erop dat de service niet meteen op andere platformen beschikbaar komt, ook al wil Microsoft dit graag.

Een dik jaar geleden gaf Xbox-opperhoofd Phil Spencer nog aan dat hij de Game Pass-service graag op andere, concurrerende platformen zou zien verschijnen. Om zo iedere gamer de kans te geven om van deze service gebruik te maken.

In het kamp van Sony en Nintendo bleef het angstvallig stil. Al lijkt het erop dat beide partijen toch met Microsoft rond tafel hebben gezeten.

Want in een interview met GamesRadar heeft Spencer toegegeven dat we de service niet meteen op andere consoles moeten verwachten omdat Sony en Nintendo geen interesse hebben.

“We have no plans to bring it to any other kind of closed platforms right now, mainly because those closed platforms don’t want something like Game Pass. There’s a ton of open platforms out there for us to grow in: the web, PC, and mobile. So all of our focus, frankly, is on those platforms.”

Phil Spencer, CEO van Xbox

Al houdt hij nog steeds een stok achter de deur. Want volgens hem heeft een revolutie tijd nodig en hebben alle partijen andere timings om dit te beseffen. Strijdvaardig is hij wel.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.