Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 32)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Laat het smaken!


Praga

Een nieuw weekend, en dus weer een zee van tijd om te gamen. Al zal er voor mij niet veel te gamen vallen aangezien ik een week in Spanje, Marbella zit. Maar wie dacht dat ik echt niet zou gamen, die zit fout! Ik heb namelijk de tip gekregen om de turn-based fantasy RPG Raid: Shadow Legends op mijn iPad te installeren. Zo heb ik toch iets om me mee te amuseren wanneer ik aan het strand of aan het zwembad lig. Ik weet het, strand, zwembad, cocktails, het is vervelend maar iemand moet het doen he.

Series dat wordt helemaal niets, of ik moet mijn eigen versie van Benidorm Basterds maken in Marbella, dat zou nog eens lachen kunnen worden. Wie weet… Of ik hou het gewoon op mijn favoriete Spaanse series, namelijk “Dos cervezas por favor” of “Un Coronita màs por favor”.


MrRolfson

De eerste week van mijn vakantie zit er alweer op en het lijkt alsof ik een paar dagen over geslagen ben. Daardoor heb ik veel te weinig games gespeeld, dus hoop ik dat dit weekend, en volgende week, in te halen.

Maar eerst ga ik mijn real life sociale contacten wat opkrikken. En hoe kan dat beter door de BBQ nog eens vol te gooien met kokosbriketten en een paar heerlijke burgers te maken. Uiteraard vergezeld van een Moscow Mule of een Gin Tonic.

Ja, van gamen zal er dus waarschijnlijk niet veel in huis komen. Maar ik ga wel samen met mijn vriendin verder kijken naar Begin The Attractions op Disney+. We hebben nog twee afleveringen te gaan, voordat er eind augustus vijf nieuwe episodes worden toegevoegd.


Yakkoi

Dit weekend zet ik de trend door van vorige week: Hunt: Showdown voor de multiplayer avontuurtjes en Dark Souls voor de single player avontuurtjes. Na eindelijk te kunnen prestigen in Hunt, merk ik dat ik weer flink in het stof mag bijten met de zwakkere wapens. Hopelijk dit weekend nog een paar memorabele potjes en een aantal leuke nieuwe highlights voor in m’n archief.

Bij Dark Souls heb ik m’n eerste lord soul binnen, die van Seath the Scaleless. Vervolgens ga ik voor Izalith, om daarna Nito te verslaan en te eindigen met de Four Kings. Ik heb wel wat gametijd dus ik ga proberen de game volledig uit te spelen, inclusief DLC.

Verder ga ik qua series Stranger Things eens opnieuw kijken om alles op te frissen en ben ik ook aan Death Note begonnen. Het is duidelijk waarom die laatste een klassieker is geworden.


Luca

New week, new me. Behalve op vlak van gaming dan, want tegenwoordig is het niet al te veel nieuws in de soep. Ik ben me momenteel nog steeds aan het verdiepen in de wondere wereld van Tennis World Tour 2, waar ik Grand Slam na Grand Slam aan het binnenrijven ben. Een heel luchtige game die ideaal dienst doet als perfect tussendoortje. Bovendien hoop ik er mijn eigen tennisinzicht nog wat mee op te krikken. Verder ben ik momenteel ijverig opzoek naar een nieuwe en interessante PS5-titel. My search begins yet again.  

Qua series ben ik momenteel ongeduldig op mijn vingers aan het bijten in afwachting van de seizoensfinale van Rick & Morty die op 5 september online zal gaan. En het belooft een knaller van meer dan een uur te worden, dus hopelijk is het worth the wait.


RoMa

Dit weekend zijn er heel wat nieuwe coole dingen bij bestaande lieverds die ik eens wil checken. Hunt: Showdown heeft een gigantische nieuwe map, reden genoeg om deze topper vanonder het stof te halen. Een heerlijke co-op western zombie shooter, daar trek ik graag m’n cowboy-laarzen nog eens voor aan. 

In Rocket League zijn er eindelijk 2v2 tournaments. Feest dus voor m’n vaste kompaan en mezelf, tijd om te knallen tot in de vroege uurtjes! Eerst een kroon in Fall Guys, daarna een trofee in Rocket League! Dream big. Zelfs Call Of Duty: Black Ops Cold War brengt eindelijk eens een deftige bundel DLC die niet bestaat uit wat gerecycleerde oude maps en niemendalletjes. Het is al even geleden maar ik heb wel zin in een potje online. 

Tot slot is er nog de open bèta van Back 4 Blood. Die game staat al lang op m’n radar, tijd om een bloederige stand van zaken op te maken! 


Lazlo

Het weekend belooft weer goed gevuld te worden met verjaardagsfeesten en housewarmings. Desondanks zul je me – wanneer het past – in driedelig pak met fedora scheef op m’n bol achter de computer terugvinden om m’n misdaad emperium te managen. Enkel op die manier kan deze maffiosi je binnenkort trakteren op een review van City of Gangsters.

Ook hoop ik nog een gaatje te vinden om weer te racen in F1 2021. Dat is er vorige week niet meer van gekomen, dus het kriebelt des te meer om tegen hoge snelheden over het asphalt van tracks als Monza of Bahrain te sjeezen. En heel misschien zit er ook al een prospectie op Spa-Francorchamps in. We zullen zien.

Verder kijken we zondag Cars 3, de volgende film in onze Pixar-marathon. De eerste twee prenten in de reeks wisten me alvast meer te bekoren dan verwacht. Benieuwd of deze derde die lijn kan doorzetten.


Ardtieboy

Het belooft qua weer één van de betere weekend te worden van de laatste tijd. Da’s maar goed ook, want volgende week is het de beurt aan deze knapperd om enkele dagen verlof te nemen. Laat dit weekend dus de start zijn van een zonovergoten twee weken. Ondanks de hoge temperaturen zal ik dit weekend toch wel wat Hades verorberen. Tjonge, wat een topgame is me dat. Zelf zou ik de game eigenlijk nooit in huis hebben gehaald; het genre was (dacht ik) niet echt mijn ding en de prijs van slechts 25 euro deed me het slechtste vermoeden. Niets is echter minder waar; de game is puur genieten! Ik gaf het spel dan ook 9/10 in onze review.

Voor de rest ga ik – obviously – opnieuw Hearthstone spelen. De nieuwe United in Stormwind-uitbreiding brengt weer een frisse meta met zich mee waarop ik deze keer hopelijk wel kan meesurfen. De kaarten uit mijn boosters beloven alvast veel goeds; zo slaagde ik erin een Handbuff Paladin in elkaar te knutselen!

Ten slotte trek ik zondag ook eens terug naar mijn ‘hometown’ Wervik om er de oldtimer meeting te gaan bezoeken. De meeting is keer op keer een gigantisch succes en is dan ook de grootste gratis (!) meeting voor oldtimers in de Benelux. Nog geen plannen zondag en liefhebber van classy oude wagens, dan is Wervik the place to be!


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.