Spec Ops: The Line-director en Nine Inch Nails-gitarist werken aan horror game

Spec Ops: The Line

Spec Ops: The Line was een fantastisch en onterecht onderschatte game (die je absoluut moet spelen). Nine Inch Nails, je weet wel die band van Trent Reznor, is dan weer een fantastische band. Nu wil het toeval dat de director van Spec Ops: The Line en de gitarist van NIN, Robin Finck, de handen in mekaar slaan.

Beide heren hebben namelijk samen een studio opgericht, namelijk Eyes Out, waar momenteel hard gewerkt wordt aan een, wat dat ook moge betekenen, cosmic horror game.

Zelf laat de studio weten dat ze bestaan uit “een team gepassioneerde wereldbouwers en verhalenvertellers die geloven in de krachtige synesthesie die ontstaat uit muziek, verhaal en interactieve ervaringen“. Hun op stapel staande project omschrijven ze zelf als een “meeslepend single player cosmic horror game met sterke omgevingsgebonden verhaalelementen.”

Cory Davis, de creative director en designer van Spec Ops: The Line, is trouwens geen onbekende. In het verleden werkte hij ook al aan titels als Condemned 2: Bloodshot en F.E.A.R: Extraction Point, en tevens aan de PSVR horror game Here They Lie.

De studio laat weten ons de komende maanden meer te vertellen over hun game.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)