Diablo 4’s game director, Blizzards lead level designer en WoW-designer verlaten Blizzard

Activision Blizzard

Is de leegloop begonnen bij Blizzard? Nadat diverse hoge bonzen het bedrijf recent moesten verlaten vanwege redenen die we ondertussen allemaal wel kennen, zijn er nu ook een paar belangrijke pionnen die het schaakbord zelf verlaten hebben.

Blizzard Entertainment heeft deze week opnieuw een paar belangrijke pionnen zien vertrekken. Het gaat hier om Diablo 4 game director Luis Barriga, Blizzard lead level designer Jesse McCree, en World of Warcraft designer Jonathan LeCraft die alledrie het bedrijf hebben verlaten.

Een woordvoerder van Activision Blizzard bevestigde hun vertrek in een e-mail. “We kunnen bevestigen dat Luis Barriga, Jesse McCree, en Jonathan LeCraft niet langer bij het bedrijf werken,” schreven ze.

Aangevuld met “We hebben een diep, getalenteerd roster van ontwikkelaars al op zijn plaats en nieuwe leiders zijn toegewezen waar nodig. We hebben vertrouwen in ons vermogen om vooruitgang te blijven boeken, geweldige ervaringen te leveren aan onze spelers, en vooruit te gaan om een veilige, productieve werkomgeving voor iedereen te garanderen.”

Er werd geen reden gegeven voor hun plotselinge vertrek, maar we weten allemaal dat Blizzard momenteel in heel vieze papieren zit, en diverse rechtzaken heeft lopen tegen hen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)