De Grand Theft Auto-serie ging in het totaal reeds 350 miljoen keer over de toonbank

GTA V

Als je je ooit zou afvragen welke reeks tot de meest populaire, en ook best verkochte, hoort, dan kennen we daar vandaag ongetwijfeld het antwoord op.

We durven vermoeden dat sinds de originele release van GTA in 1997 iedereen wel een of meerdere exemplaren uit de reeks in huis heeft, of minstens gespeeld heeft.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de serie van ontwikkelaar Rockstar Games, die naast GTA ook nog Red Dead Redemption, LA Noire, Max Payne en een paar andere kleppers in hun portfolio hebben, in het totaal reeds 350 miljoen keer over de toonbank ging.

Dat bevestigde moederhuis Take 2 Interactive tijdens de bekendmaking van hun financiële resultaten.

GTA V, de meest recente titel uit de reeks, ging reeds 150 miljoen keer over de toonbank, en daar komt straks met de next-gen release ongetwijfeld nog een pak bij. We twijfelen er niet aan dat heel wat ontwikkelaars/uitgevers jaloers zijn op zowel Rockstar als Take 2.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)