Sony heeft meer dan 10 miljoen PlayStation 5-consoles verkocht

De PlayStation 5 heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De nieuwste console uit de stal van Sony heeft sinds zijn lancering op 12 november in de VS is de kaap van 10 miljoen verkochte consoles overschreden.

Hiermee is de PlayStation 5 de snelst verkopende console uit de geschiedenis van de Japanse gigant en steekt het daarmee de PlayStation 4 voorbij. Toch zit er ook een wrange smaakt aan dit heuglijke nieuws. Want door tekorten aan onder andere CPU’s is het nog steeds geen evidentie om een PS5-console te pakken te krijgen.

“I can’t express enough the deep gratitude we feel for our passionate community of PlayStation fans who have embraced PS5, and the world-class development and publishing partners who bring such incredible gaming experiences to our platforms,” zei Jim Ryan, president en CEO van Sony Interactive Entertainment.

“While PS5 has reached more households faster than any of our previous consoles, we still have a lot of work ahead of us as demand for PS5 continues to outstrip supply. I want gamers to know that while we continue to face unique challenges throughout the world that affect our industry and many others, improving inventory levels remains a top priority for SIE.”

Naast de hardwareverkopen bereikte SIE nog enkele andere mijlpalen bereikt op vlak van de games:

  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales van ontwikkelaar Insomniac Games ging sinds 12 november maar liefst 6,5 miljoen keer over de toonbank. Dat wil zeggen dat 65% van de PS5 eigenaars deze game in huis heeft!
  • Van MLB The Show 21 werden 2 miljoen stuks verkocht en dat over alle platformen heen. Dit is de eerste game uit deze basketbalfranchise dat ook gereleased werd op Xbox-consoles.
  • Van nieuwe IP uit de stal van Housemarque, Returnal, werden 560.000 exemplaren verkocht.
  • Sinds zijn lancering vorige maand hebben 1.1 miljoen gamers Ratchet & Clank: Rift Apart al in huis gehaald.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.