Productie World Of Warcraft stopgezet vanwege rechtszaak tegen Activision Blizzard

Holy sh… als trouwe World of Warcraft-speler sinds 2004 had ik deze nooit zien aankomen, of verwacht. Nadat eerder de spelers in-game actie voerden werd nu de productie van World of Warcraft gewoon stopgezet…

Er deden al een poosje geruchten en verhalen de ronde dat het er op de werkvloer bij Blizzard niet echt vrouwvriendelijk aan toegaat, maar wie had ooit durven vermoeden dat het zulke proporties zou aannemen.

Het nieuws was zo schokkend en verontrustend dat veel werknemers van Activision Blizzard hun verhaal op Twitter zetten. Een van hen was World of Warcraft senior systeemontwerper Jeff Hamilton, die toegaf dat het werk aan het spel in wezen is gestaakt vanwege de emotionele beroering die de rechtszaak zijn team heeft aangedaan.

Ik weet niet wat ik moet doen. Ik heb niet alle antwoorden,” schreef Hamilton op Twitter. “Ik kan je wel vertellen dat er op dit moment bijna geen werk wordt gedaan aan World of Warcraft terwijl deze obsceniteit speelt. En daar is niemand bij gebaat – niet de spelers, niet de ontwikkelaars, niet de aandeelhouders.

Zijn dit de laatste stuiptrekkingen van ’s werelds populairste MMO ever?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)