fbpx

Je zal moeten betalen voor de offline game modes van eFootball

eFootball Messi

Afgelopen donderdag wisten we jullie te melden dat Konami afscheid neemt van Pro Evolution Soccer en dat er voortaan gewerkt wordt aan de free-to-play voetbalgame met de naam eFootball.

Zoals ik al vermoedde zal eFootball een soort à la carte game worden waarbij de spelers zelf kunnen kiezen welke modi ze installeren én kopen. Dat heeft Konami verduidelijkt in een Twitter-bericht.

Zo zullen offline modes, zoals de uiterst populaire Master League beschikbaar worden gemaakt als optionele DLC. Als je dus je team wil managen en naar de top wil loodsen, zal je dus centjes moeten betalen. De basisgame wordt dus wel gratis. Daarbij zullen we bij launch lokaal games kunnen spelen, waarna op een later moment het online luik wordt toegevoegd.

Op zich vind ik dit wel een goede en aanvaardbare zet. Je kan niet alles gratis krijgen én het geeft mij ook hoop dat de game niet tsjokvol microtransacties en pay-to-win systemen zal zitten. Je betaalt gewoon voor wat je wil spelen. En dat is voor mij perfect.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: