Achter de Google Doodle schuilt een minigame in het teken van de Olympische Spelen

Google Doodle Olympische Spelen Tokyo

Gisteren werden met een jaartje uitstel de Olympische Spelen in Tokyo op gang getrapt met een indrukwekkende openingsceremonie. Hoogtepunt was voor velen een zwerm van 1800 drones die verschillende vormen uitbeelden.

Vanmorgen sprintte onze Wout Van Aert nog naar een prachtige zilveren medaille in de wegrit in Tokyo.

Ook zoekgigant Google bouwt mee aan de hype door hun Doodle in het teken te zetten van deze Olympische Spelen. Dit is niet nieuw, want Google doet dit wel meer bij grote events. Het interessante aan deze Doodle is dat er een korte, maar mooie game achter verscholen zit.

Hierin neem je in een prachtig vormgegeven game in 8-bit stijl de controle over een Aziatische kat die op avontuur trekt en ondertussen ook verschillende sporten speelt.

Zoiets omschrijven is niet makkelijk, dus doe mij een plezier en speel de game even zelf. Al was het maar als blijk van appreciatie naar Google toe om zoiets origineels in elkaar te boksen!

Met dank aan Niels Spijtkop om dit nieuwtje te melden!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.