Microsoft Flight Simulator laat zich zien op Xbox Series X

Microsoft Flight Simulator

Dinsdag 27 juli is het zover, dan zal Microsoft Flight Simulator eindelijk te spelen zijn op de nieuwe generatie Xbox-consoles. In de aanloop van deze lancering krijgen we enkele gameplaybeelden voorgeschoteld.

De dames en heren van Windows Central konden al aan de slag met de game en gooiden twee korte video’s online waarop we de game in actie zien op een Xbox Series X.

De game zal op de Xbox Series X en S draaien op 30 frames per seconde, al krijg je daar bij de Series X ook wel een 4K-output bij. Op de Series S krijg je een resolutie van 1080p geserveerd.

Het klinkt misschien wat mager die 30fps op de Series X, maar op zich denk ik niet dat we ons daar veel zorgen over moeten maken. De gameplay van Microsoft Flight Simulator is van nature erg traag en gezapig, waardoor je een 60fps-optie niet meteen nodig hebt.

Microsoft Flight Simulator is vanaf 27 juli beschikbaar voor Xbox Series X|S en maakt uiteraard ook deel uit van Xbox Game Pass.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.