Codemasters toont eerste beelden van GRID Legends tijdens EA Play Live

Codemasters heeft onderdak gevonden bij Electronic Arts en het is dan ook niet verwonderlijk dat ze tijdens EA Play Live iets leuks hadden aan te kondigen.

F1 2021 verscheen vorige week, dus is het tijd voor een nieuwe game vanuit de Britse studio: GRID Legends.

GRID is een reeks die altijd garant stond voor een immersieve racing experience. Daar bouwt Codemasters uiteraard op verder, maar met deze GRID Legends willen ze het meer nadruk leggen op het verhaal.

Hiervoor maken ze gebruik van speciale techniek Extended Reality. Een techniek die ook gebruikt werd bij The Mandalorian waardoor er sneller van sets gewisseld kon worden én waarbij je helemaal ondergedompeld wordt in het verhaal. De hoofdrol is weggelegd voor Ncuti Gatwa die je misschien kent van Sex Education.

Maar er moet natuurlijk ook geracet worden en dat kan in een breed scala van bolides: driftwagens, open wheel, muscle cars, elektrische wagens en trucks. Ook hypercars zoals de Aston Martin Valkyrie zijn van de partij. En als kers op de taart kan je met al deze wagens tegen elkaar rijden in multiclass mixed racing.

Met deze wagens kan je de straten van onder andere Moscow en London onveilig maken én het legendarische circuit van Strada Alpina. Op multiplayervlak doen onder andere de Boost- en Elimation-mode hun intrede

GRID Legends wordt in de loop van 2022 verwacht.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.