“Je hoeft je geen zorgen te maken om het stick drift-fenomeen op Steam Deck”

Steam Deck

Stick drift, het was zowat het heetste onderwerp na de release van Nintendo Switch, PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Het feit dat de stick van je controller een eigen leven ging leiden zonder dat je input gaf maakte heel wat spelers gek.

Maar hoe zit dat met Valves Steam Deck? Moeten we daar ook schrik voor hebben? Volgens Valve hoeven we ons geen zorgen te maken.

Dat is toch wat hardware ingenieur Yazan Aldehayyat zegt in een interview met IGN, toen hij daarover werd aangesproken.

Hij vertelde daarover het volgende: “We hebben heel wat tests gedaan op betrouwbaarheid, op alle fronten eigenlijk – en alle inputs en verschillende omgevingsfactoren en al dat soort dingen. Ik denk dat we het gevoel hebben dat dit echt goed zal presteren. En ik denk dat mensen er super blij mee zullen zijn. Ik denk dat het een goede koop zal zijn. Ik bedoel, natuurlijk zal elk onderdeel op een bepaald moment falen, maar we denken dat mensen hier heel tevreden en blij mee zullen zijn.”

Ook Steam Deck-designer John Ikeda deed zijn duit in het zakje: “We hebben met opzet iets gekozen waarvan we de prestaties kenden, toch? Daar wilden we geen risico mee nemen, toch? En ik weet zeker dat onze klanten ook niet willen dat wij daar risico’s mee nemen.”

Voorlopig hoeven we ons dus geen zorgen te maken. Steam deck zelf verschijnt pas in 2022 dus het team heeft nog heel wat tijd om alles af te werken.

De scalpers laten het alvast niet aan hun hart komen, zij pre-orderen nu al vollenbak Steam Decks en verkopen die door op eBay. Laat je dus niet vangen…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over '“Je hoeft je geen zorgen te maken om het stick drift-fenomeen op Steam Deck”'

  1. Heb er zelf geen last van maar de Joy-con drift lijkt makkelijk op te lossen met een stukje papier (YT video met uitleg beschikbaar). Wat de scalpers op Ebay betreft: die worden allemaal offline gehaald en krijgen mogelijk een ban sinds ze de producten binnen de 30 dagen moeten verkopen en dat onmogelijk is. Goed dat daar iets aan gedaan wordt. Of dat genoeg is om scalping tegen te gaan lijkt me andere koek maar het is “iets”. Wel benieuwd naar de “overall” prestatie van Control. Het kleine stukje op IGN zegt niet veel. Digital Foundry had ook wel iets interessants te vertellen over de Steam Deck.

Reacties zijn gesloten.