Star Wars-fan bouwt replica van Star Tours-attractie voor zijn dochters verjaardagfeestje

We, en zeker ondergetekende, zijn grote Star Wars-fans. Ik ken de films bijna van buiten, ben gek op de games en series, en wanneer ik naar Disneyland Parijs reis dan breng ik zeker meerdere bezoekjes aan de Star Wars-winkels en attracties. En toen kwam covid 19…

Een gepassioneerde Star Wars-fan, tevens vader, namelijk Mike Eaton liet zich echter niet uit zijn lood slaan door corona. De man besloot het heft in eigen handen te nemen en bouwde een replica van de bekende Star Tours-attractie uit Disneyland in zijn garage en achtertuin in de Amerikaanse staat Californië.

Omdat Mike met zijn dochter Indy en haar vriendjes niet naar Disneyland kon om zijn dochter haar 8ste verjaardag te vieren, besloot hij dus om Star Wars en Disneyland, letterlijk dan, naar zijn achtertuin te brengen.

De Star Tours star speeder moest eruitzien zoals die in Disneyland, inclusief het design, de patronen en een R2-D2 boven op het dak. Om het feest helemaal compleet te maken huurde hij een Han Solo-acteur die de kinderen vertelt dat ze naar Endor gaan om de Ewoks te ontmoeten.

En zoals je in onderstaande video kan zien, zijn niet alleen de kinderen, maar ook wij onder de indruk van de papa zijn prestatie.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)