Aanschouw Bloodborne in PlayStation 1 stijl

Over pure nostalgie gesproken.

Voor al de ziekelijke kluizenaars, waaronder ikzelf, die vinden dat deze game nog niet moeilijk genoeg is, kan deze fan-made ‘demake’ mogelijk een oplossing bieden. Youtuber Lilith Walther is er namelijk in geslaagd om de aartsmoeilijke PS4-klassieker om te zetten in de originele PlayStation 1 sfeer. Het gaat overigens niet louter over een simpele PS1-filter, maar een daadwerkelijke demake, waarbij de primitieve 3D-graphics, ontelbare pixels en ietwat vage audio van Sony’s originele console volledig tot hun recht worden gebracht. Bovendien zien we eveneens de typische retro-style bloedeffecten en volledig nieuwe personages hun intrede maken. En ik moet eerlijk toegeven, het resultaat is indrukwekkend.

Voor zij die benieuwd zijn naar het eindresultaat, geniet hieronder alvast van de ‘Father Gascoigne bossfight’, gekruid in de originele PS1-sfeer.

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.