Bots in Battlefield 2042 zullen niet optioneel zijn

Het is ondertussen een heter onderwerp dan de huidige Coronapandemie, de AI bots van Battlefield 2042.

Toen eind vorige maand werd aangekondigd dat de nieuwste title uit de franchise AI bots zou bevatten om de lobby’s sneller te kunnen opvullen, werd dat nieuws niet al te warm onthaald, integendeel. Al razendsnel kwamen er negatieve reacties langs alle kanten. Maar om die negatieve spiraal te doorbreken, heeft EA hier nu eindelijk wat nieuwe info over vrijgegeven.

Zo zullen er onder andere nooit meer bots dan echte spelers in de lobby aanwezig zijn en zullen echte spelers de bots vervangen van zodra ze aan de match deelnemen. Idealiter zal de nieuwste Battlefield immers populair genoeg zijn om de lobby’s volledig te vullen met echte spelers, waardoor de bots overbodig worden. Maar om zich toch op het ergste scenario voor te bereiden, heeft DICE deze AI soldiers preventief aan de game toegevoegd.

Ze lieten echter wel weten dat ze er behoorlijk wat werk hebben ingestoken om deze bots zo realistisch mogelijk te maken. Ze zijn namelijk bedoeld om het spel te spelen net zoals een echte speler dat zou doen; zo kunnen ze voertuigen besturen, objectives voltooien en zelfs gesneuvelde teammates terug tot leven wekken. Ze zullen echter niet in staat zijn om de Specialist’s traits te gebruiken.

Bovendien liet DICE ook weten dat het niet mogelijk zal zijn om deze bot-optie uit te schakelen, met andere woorden zullen de lobby’s dus altijd opgevuld worden indien er te weinige echte speler gevonden worden om de match te laten starten.

Tot slot kondigde EA nog het opwindende nieuws aan dat ze momenteel volop bezig zijn om cross-play uit te werken voor hun nieuwste titel. Meer nieuws hierover volgt in de komende weken.

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.