“Vicarious Visions serveert ons met Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 een fantastische Switch-port”

Als dertiger staat skateboarden synoniem voor Tony Hawk. Hij zorgde er bijna eigenhandig voor dat skaten cool én bekend werd bij het grote publiek. Dat deed hij in de eerste plaats met zijn geweldige skatekunsten, maar ook door zijn naam te lenen aan de beste en bekendste skategamereeks aller tijden: Tony Hawk Pro Skater.

In 2020 herrees de koning van het skateboard uit een lange winterslaap en serveerde hij ons, samen met Activision, de remakes van Tony Hawk Pro Skater 1+2. De game werd met open armen ontvangen en fans smeekten om een next-gen versie. Deze kwam er begin dit jaar en de review kan je hier terugvinden. Activision beloofde ons ook een Switch-versie en die is nu eindelijk beschikbaar.

Waarom Wel?

Overal skaten

Het grote voordeel van deze Switch-versie is eentje die staat als een olifant in een porseleinwinkel. Door de vormfactor van Nintendo’s console krijg je de mogelijkheid om deze fantastische skategame te spelen waar je maar wil. Zeker nu de zomervakantie gestart is, kan ik me voorstellen dat heel wat gamers voor deze versie gaan kiezen als ze een Nintendo Switch in huis hebben. Als het slecht weer is kan je lekker languit in je zetel hangen. En als het goed weer is, kan je lekker languit in je hangmat hangen. Of zeg nu zelf, wat is er leuker dan enkele geschifte combo’s uit je knoppen rammen terwijl je urenlang in de wagen zit op weg naar het zuiden van Frankrijk?

Een vlotte en stabiele spelervaring

Het moet gezegd dat Vicarious Visions erin geslaagd is de juiste keuzes te maken om de game vlot speelbaar te maken. Je merkt duidelijk dat er minder diepte zit in de visuals en dat er een pak minder detail te vinden is in vergelijking met de andere consoleversies. Zeker in handheld modus leek alles wat meer uitgewassen en minder scherp. Niet dat dit afbreuk doet aan het spelplezier, want Tony Hawk Pro Skater 1+2 draait op de Switch een nette en stabiele 30fps. En dat met alle content die ook te vinden is in alle andere versies.

Het is misschien niet geheel onlogisch dat de dames en heren van Vicarious hierin geslaagd zijn. Want ze verdienden hun strepen als ontwikkelaar van onder andere Crash Bandicoot 2: N-Tranced, Crash Nitro Kart én enkele Tony Hawk-games op de GameBoy Advance. En ja, dat is alweer 20 jaar geleden. Ik word oud…

Waarom Niet?

Matige graphics, laadtijden en besturing

Het spreekt voor zich dat er ook negatieve punten te vinden zijn in deze Switch-versie. Zo zijn de graphics inderdaad een pak minder, maar dat is eigen aan de kracht van Nintendo’s console. Ook de laadtijden zijn aan de lange kant als ik dit vergelijk met de PlayStation 4-versie. Soms moest ik dubbel zo lang wachten eer ik mijn digitale skateskills kon laten zien.

Maar het grootste minpunt vinden we op vlak van de controls. De analoge sticks van de joy-con controllers zijn allesbehalve geschikt om de meest waanzinnige tricks voort te brengen. Ze zijn simpelweg niet nauwkeurig genoeg en zijn bovendien ook klein om lang comfortabel te gamen. Het gebruik van een controller of op z’n minst een grip zijn dan ook absoluut aan te raden.

Dit zijn zaken waar ontwikkelaar Vicarious uiteraard niks aan kan doen, maar het zijn wél punten waar ik je graag even op attent maak.

VERDICT

8

Ontwikkelaar Vicarious Visions is er in geslaagd om met Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 een fantastische Switch-port af te leveren. De game speelt ontzettend soepel en het is dan ook de ultieme versie die je waar je maar wil kan spelen. Dankzij de beperkte rekenkracht van de Nintendo Switch moesten er wel concessies gemaakt worden. Die vinden we op grafisch vlak, waardoor deze versie de minst mooie is. Ook de laadtijden zijn niet van de kortste. Heb je enkel een Switch in huis? Dan is het een no-brainer om deze versie van Tony Hawk’s Pro Skater in huis te halen!

Pluspunten
+ De perfecte manier op Tony Hawk onderweg te spelen
+ Heerlijke gameplay
+ Gigantisch veel content

Minpunten
– Grafische beperkingen
– Lange laadtijden

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2
Beschikbaar vanaf
26/03/2021
Beschikbaar op
PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / Switch / PC
Gespeeld op
Nintendo Switch
Website:
Tony Hawk The Game


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over '“Vicarious Visions serveert ons met Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 een fantastische Switch-port”'

  1. De revisie van de Switch had zoveel meer kunnen zijn. De laadtijden en frame rate issues in verschillende games. Grafisch ook maar voorgaande problemen vind ik groter. Al kan het misschien wel de bedoeling geweest zijn van Nintendo ook de chipset te upgraden maar vanwege tekorten misschien moest wachten op een volgende revisie.Een beetje jammer want volgende games gaan er meer en meer last van hebben, vooral 3rd party dan denk ik. Gebruik de Switch meer on the go waar je laadtijden echt kunt missen. We zijn een beetje verwend tegenwoordig.

Reacties zijn gesloten.