Sony blundert in eigen PlayStation-reclame

PlayStation 5

Het gebeurt sneller dan je denkt; als marketingmedewerker details uit het oog verliezen tijdens de ontwikkeling van een marketingcampagne. Vraag dat maar aan het marketingteam van Sony.

Zij plaatsten gisteren op het officiële Twitter-account van PlayStation een promofilmpje waarin ze het samen beleven van avonturen wilden promoten. Al snel werd het bericht overstelpt met reacties, maar niet diegene waar Sony op gerekend had. Heel wat gamers dreven de spot over het amateurisme van het team.

Tijdens een bepaalde scène zie je namelijk een man God of War spelen, maar het is niet wat op het scherm gebeurd wat niet correct bleek te zijn. Nee, de setdressers hadden blijkbaar geen ervaring met Sony’s console en hadden hem omgedraaid in het televisiemeubel geplaatst.

Sony trok de post meteen terug, zonder commentaar te geven. Gelukkig bestaat Reddit, waar we een screenshot kunnen terugvinden van de scène.

Klein foutje dat kan gebeuren natuurlijk. Ware het niet dat de grote baas van PlayStation Studios, Herman Hulst, een tijdje terug dezelfde fout maakte…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.