The Legend of Zelda (1987) is nu officieel de duurste game ter wereld

Wat doe je als je geld te veel hebt? Dat geld investeren in bijvoorbeeld videogames. Een paar jaar geleden telde iemand 660.000 dollar neer voor een gesealed exemplaar van Super Mario Bros uit 1986. Dat record werd nu verbroken…

Via Heritage Auctions veranderde een exemplaar, nog in de originele verpakking, van The Legend of Zelda uit 1987 voor een bedrag van maar liefst 870.000 dollar van eigenaar.

Zelf zegt het veilinghuis het volgende over deze game “None of the copies of The Legend of Zelda it offered in the past caneven attempt to hold a candle to this one due to its incredibly rare variant that holds early production status.

Waarom dit exemplaar zoveel geld waard is? Volgens het veilinghuis zou het gaan om een unieke NES-R uitvoering uit 1987 waarvan er niet veel geproduceerd werden. Deze variant van Zelda, bijgenaamd de NES R werd eind 1987 slechts enkele maanden geproduceerd voordat hij in 1988 werd vervangen door een “Rev-A” variant.

Bovendien zou de game, die op Wata, een soort van keuringsite voor de verkoop van verzamelbare videogames, een dikke 9 scoort, in zo goed als perfecte staat verkeren, wat op zich de waarde ook al doet stijgen.

Astemblieft: 870.000 dollar is dit goudklompje waard.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'The Legend of Zelda (1987) is nu officieel de duurste game ter wereld'

  1. Ben zelf niet voor sealed persoonlijk maar ken genoeg mensen die dit wel verzamelen. Maar voor $870.000 zou ik toch is een andere acrylcase toch is overwegen. Man wat een lelijk ding!

Reacties zijn gesloten.