Arkane geeft meer uitleg over Deathloop in nieuwe gameplaytrailer

Deathloop

Gisterenavond zond Sony zijn eerder aangekondigde State of Play uit. Hierin kregen we heel wat gameplay voorgeschoteld van Deathloop, de aparte shooter vanuit de breinen van Arkane Studios.

We hebben het al eerder gezegd, zowel in nieuwsberichten als in onze podcast, maar voor ons was het nog altijd een beetje gissen wat Deathloop exact ging worden. Het concept is duidelijk: in deze first-person shooter zitten we opgesloten in een timeloop. Hierin jagen we als huurmoordenaar op Aleksis “The Wolf” Dorsey, één van de acht belangrijkste doelwitten die we moeten uitgeschakelen voordat de dag opnieuw wordt gereset.

Na het zien van deze uitgebreide walkthrough is het al iets duidelijker wat we mogen verwachten van Deathloop. Zo zal je na een tijdje niet volledig opnieuw moeten beginnen aan een nieuwe loop. Op een gegeven moment zal je Residuum ontdekken in de game waarmee je bepaalde abilities kan meenemen naar de volgende loop. Dit is volgens mij alvast iets positiefs, want ik had schrik dat je doordat de wereld elke keer volledig gereset wordt, je geen gevoel van progressie zou hebben.

Bovendien is het zo dat wanneer je sterft dat niet automatisch betekend dat de wereld gereset wordt. Je hebt namelijk de kans om de tijd iets terug te spoelen om je aanval aan te passen. Al geldt dit enkel voor Colt, niet voor alle andere mensen in Blackreef.

Maar check vooral zelf de meer dan tien minuten aan gameplay en ontdek of Deathloop iets is voor jou.

Deathloop verschijnt op 14 september 2021 exclusief voor console op PlayStation 5 én op PC.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.