Vaarwel, DICE LA… Welkom, Ripple Effect Studios

Het is niet elke dag dat een ontwikkelstudio van naam veranderd. En toch is het best groot nieuws dat Electronic Arts beslist heeft om DICE LA, de in Los Angeles gevestigde studio onder leiding van Christian Grass, een nieuwe naam te geven: Ripple Effect Studios.

De nieuwe studio werkt momenteel samen met DICE aan de ontwikkeling van Battlefield 2042. Ripple Effect Studios heeft als visie gote verschuivingen in de industrie teweeg te brengen door kleine innovaties te ontwikkelen die de manier waarop de industrie games, live services, studioleven en betrokkenheid van de community ontwikkelt zal veranderen.

“Bij Ripple Effect Studios staan innovatie en kwaliteit voorop bij elk project, want zelfs het kleinste idee kan de wereld veranderen. Dit is het bepalende kenmerk achter de nieuwe naam van de studio,” aldus Christian Grass, GM van Ripple Effect Studios. “We zijn trots op ons werk dat we gedaan hebben als DICE LA, en het DICE-team zal voor altijd deel uitmaken van ons DNA, maar in de afgelopen acht jaar hebben we onze eigen cultuur en onze eigen manier van werken ontwikkeld. We kijken met enthousiasme naar de toekomst, om het team uit te breiden en onze eigen identiteit te vestigen.”

Christian Grass zal vanavond ongetwijfeld meer vertellen over deze nieuwe studio en bijhorende visie tijdens The Future of FPS Spotlight.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.