Konami zet FC Barcelona-ster Antoine Griezmann buitenspel vanwege racistische praat

Als je één ding moet onthouden van het EK, dan is dat het feit dat de Fransen (les bleus) en dus ook stervoetballer Antoine Griezmann eruit lagen voor de Rode Duivels. Maar dat is niet het enige waar Griezmann buitenspel wordt gezet.

Griezmann zou namelijk ambassadeur worden voor Konami’s Yu-Gi-Oh!-games en -tekenfilms maar dat feestje gaat niet door.  De reden hiervoor is dat “Konami Digital Entertainment gelooft – zoals tevens de filosofie binnen sport is – dat elke vorm van discriminatie onacceptabel is.” En laat de Fransman daar nu net in het oog van de storm terechtgekomen zijn…

Onlangs lekte een video uit 2019 van Griezmann waarin zijn teammakker Ousmane Dembele naar de Aziatische technici in een hotelkamer wees en aan Griezmann hetvolgende vroeg: “Al die lelijke gezichten, alleen maar zodat je Pro Evolution Soccer kan spelen? Ben je niet beschaamd?

Of dat betekent dat Griezmann ook uit PES zal verdwijnen, dat is nog niet duidelijk. Konami gaat met FC Barcelona checken hoe het juist zit voordat het bedrijf verdere stappen onderneemt.

En Griezmann zelf? Die bood alvast via Twitter zijn excuses aan. Hij liet het volgende achter “Ik ben altijd tegen elke vorm van discriminatie geweest. De afgelopen dagen proberen mensen mij te positioneren als iemand die ik niet ben. Ik weerleg de beschuldigingen en het spijt mij als ik mijn Japanse vrienden heb beledigd.

Een verhaal dat ongetwijfeld nog een staartje krijgt Antoine. (pun intended)

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)