Zo maak je van je Xbox Series S een draagbare console mét toegang tot Xbox Game Pass

Zelf heb ik een Xbox Series X, en daarbij een Game Pass Ultimate-abonnement. Wat mij betreft een van de beste keuzes die ik kon maken. Maar als je een Xbox Series S hebt, dan kan je daar nu, lees begin 2022, een draagbare console van maken mét scherm.

UPspec Gaming komt, na een meer dan succesvolle Kickstarter van maar 20 minuten, met een monitor (xScreen) die je kan koppelen aan je Xbox Series S waardoor je een soort laptop hebt. En het ziet er nog verdomd cool uit ook.

xScreen is een 11.6-inch 1080p IPS-scherm met een refresh rate van 60Hz. Daarbovenop bevat de monitor ook ingebouwde luidsprekers en kan je hem direct aansluiten op de HDMI- en USB-poorten van je fancy Xbox Series S.

En voor de techneuten geven we graag nog mee dat het scherm gebruikt maakt van pass-through. Of in gewone mensentaal voor mensen zoals ik, de stroomkabel en de uitbreiding van het geheugen van de Series S kunnen meteen ingeplugd worden.

Van energiezuinig gesproken, de xScreen heeft geen eigen energiebron nodig heeft er zijn geen aanpassingen nodig aan je console. Dus op dat vlak moet je al niet beginnen sleutelen.

De prijs van de xScreen valt ook goed mee, slechts 164 euro. Daarvoor kan je niet sukkelen zeggen ze bij ons…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

4 gedachten over “Zo maak je van je Xbox Series S een draagbare console mét toegang tot Xbox Game Pass

  1. Doet me denken aan de tijd dat ik zo’n scherm had op mijn PS2. Superhandig als mij ouders tv wilden kijken toen. Leuke tijden

  2. leuk hebbeding, maar alleen maar nuttig als je dit echt mee op reis zou nemen… thuis kan je beter xCloud gebruiken denk ik dan, als je het echt nodig vind, wat heel goed werkt. Maar ik zie het wel voor een camper doelpubliek, of als je naar een vakantiehuisje gaat.

  3. Btw de techneuten onder ons met een 3D printer kunnen dit makkelijk zelf maken met misschien nog een beter scherm. Dit is namelijk gewoon een doorverbinding blokje van je USB poort en HDMI poort waar een scherm in verwerkt zit dat USB powered is, nothing more.

Reacties zijn gesloten.