Maak kennis met Space Punks, een gloednieuwe free-to-play sci-fi Action-RPG

Free-to-play-games schieten als paddenstoelen uit de grond. En nu zelfs Ubisoft zich ook gaat mengen en meer free-to-play dan AAA-games gaat ontwikkelen, kijken we met veel verwondering naar wat de toekomst gaat brengen. En hopelijk zal dit een pak gevarieerder zijn dan de berg shooters die we over ons heenkrijgen.

De Poolse ontwikkelaar Flying Wild Hog geeft alvast het goede voorbeeld en heeft Space Punks aangekondigd, een top-down lootershooter en over-the-top actie in een unieke, oneerbiedige sciencefiction-omgeving voor moet schotelen. Het doel is je een weg te banen naar roem, glorie en rijkdom door lucratieve contracten aan te nemen in de verste uithoeken van het sterrenstelsel.

Om dit doel te bereiken kan je kiezen uit excentrieke personages en werk je in teams van maximaal vier spelers om je vuurkracht te versterken. Daarnaast heb je toegang tot een eindeloos arsenaal aan wapens, granaten en gadgets die massaal schade toebrengen aan de vele vijanden.

De Closed Beta van Space Punks is vanaf 14 juli te downloaden op PC en de Open Beta staat gepland voor winter 2021. De uiteindelijke release op PC en consoles staat gepland voor 2022.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.