Final Fantasy I, II en III komen op 28 juli tot leven als 2D pixel remasters met verbeterde graphics en audio

Square Enix kondigt aan dat Final Fantasy I, II en III op 28 juli naar Steam en mobiele platformen komen.

De pixel remaster-serie biedt alle magie van de originelen met ‘quality of life’-upgrades die zo zijn doorgevoerd dat ze geen afbreuk te doen aan het retro-gevoel van deze meesterwerken. Fans kunnen zich verheugen op een groot aantal updates, waaronder: 

  • Opnieuw getekende 2D-pixelpersonages en achtergronden, met iconische Final Fantasy-pixelontwerpen van Kazuko Shibuya, de oorspronkelijke artist.
  • Prachtige nieuwe arrangementen van de soundtrack, samengesteld onder toezicht van de originele componist Nobuo Uematsu.
  • Verbeterde gameplay, inclusief controller- en touch-besturing, gemoderniseerde gebruikersinterface, auto-gevechtsopties en meer.

Geniet van het avontuur met aanvullende extra’s zoals het bestiarium, de illustratiegalerij, de muziekspeler en de mogelijkheid om op elk moment te saven.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)